Antena Meniu Search
x

O drumetie pe un versant s-a terminat la spital pentru un alpinist

Aventura pe munte s-a terminat la spital pentru un tanar care s-a incumetat pe un traseu extrem de dificil, intr-o zona acoperita, inca, de zapada. Fara echipamentul adecvat, alpinistul a alunecat pe o bucata de gheata si nu si-a mai putut continua drumul

Vezi și

Salvamontistii montani au fost nevoiti sa-i imoblizeze tanarului piciorul, apoi l-au urcat pe o targa speciala. Au asigurat-o cu mai multe chingi, dupa care au inceput sa coboare, cu pasi marunti, pe versantul acoperit de zapada.

Operatiunea n-a fost deloc usoara, din cauza traseului extrem de accidentat. Mai mult, unii salvatori au fost la un pas sa ajunga la randul lor victime. “Interventia a pus ceva probleme fiindca era intr o zona cu zapada si stanca. Sub zapada se formeaza acele crevase unde se afla apa sub zapada si goluri si a trebuit sa mergem pe ael pod de zapada cu mare grija pentru ca riscam sa se surpe si sa cadem. Am facut multe ancorari, amaraje”, a declarat un salvamontist din Busteni.

Dupa mai bine de o ora, salvamontistii au reusit sa-l conduca pe tanar la baza muntelui, acolo unde a fost asteptat de o masina de teren. Autotorusmul l-a dus pe ranit, mai departe, catre o ambulanta. “Am fost solicitati a intrveni pentru salvarea unui turist care a cazut in zona vaii albe. Facea parte dintr-un grup format din 9 membri, neechipati corepounzator, traseu dificil, a alunecat, a suferit o fractura dula de tibie si peroneu”, a adaugat seful Salvamont Busteni.

Salvamontistii ii avertizeaza pe turistii care vor sa se aventureze pe munte sa se echipeze corespunzator, mai ales daca urca in zonele acoperite inca de zapada

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » O drumetie pe un versant s-a terminat la spital pentru un alpinist