Antena Meniu Search
x

Lacrimi și durere la locul unde o mamă, tatăl și doi copii au dispărut în Dunăre. Fiica cea mare a rămas fără familie

În doi ani, n-au reşit să schimbe un parapet rupt! Iar patru oameni, o familie cu doi copii, sunt şi acum căutaţi în Dunăre.

Vezi și

În doi ani, n-au reuşit să schimbe un parapet rupt! Iar patru oameni, o familie cu doi copii, sunt şi acum căutaţi în Dunăre, acolo unde au ajuns după ce nimic nu i-a oprit pe marginea şoselei. Companiei de drumuri îşi recunoaşte vina şi spune că cineva o să plătească pentru ce s-a întâmplat în Caraş Severin. E anchetă acum, abia după ce cazul a stârnit revoltă între localnici, iar autorităţile au fost asaltate cu întrebări.  

"Sunt patru suflete pierdute printre care surioara mea de trei anişori, nu ştiu ce să mai zic. Dacă era cât de cât parapetul ăsta aici, nu mureau!", plânge fata cea mare a victimelor. Nici nu mai ştiu localnicii pentru a câta oară spun asta. Şi nu doar ei. La Coronini, pe fundul Dunării şi-au găsit sfârşitul familii întregi în ultimii ani. Ieri, au murit patru oameni. O mamă, un tată şi cei doi copii ai lor.    

De la ultimul accident grav din acel loc, adică aproape acum doi ani, nimeni nu s-a sinchisit să pună parapetul la loc. 

Responsabilitatea îi revenea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara. 

Pe acelaşi subiect

Horaţiu Simion, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri Timişoara: "Acolo avem un dosar de daună cu societatea de asigurări, încă nu a fost recuperată suma şi nici nu am avut un parapete să-l înlocuim." Directorul a fost numit în funcţie în 2014, iar săptămâna trecută a fost atenţionat de Ministrul Transporturilor, care i-a cerut să se pregătească cum se cuvine pentru iarnă. 

Direcţia se află în subordinea Companiei Naţionale, care recunoaşte vina şi garantează că va găsi şi vinovaţii: "Pe fond, vorbind de infrastructura rutieră, răspunde CNAIR, indubitabil, dar în ceea ce priveşte cazul în speţă, va trebui să-l identificăm pe cel care se face vinovat de această situaţie.", susţine Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Comisarul Dorin Ţucmeanu, de la serviciul rutier, spune că s-au făut mai multe adrese scrise. Au mai fost procese şi anchete. În 2006, o tânără din Constanţa şi-a pierdut braţul stâng pe DN1, după ce un parapet montat prost a străpuns maşina în care se afla, în urma unui accident. Compania de drumuri a fost obligată la plata unei despăgubiri record de un milion de euro. Bani de la buget. Nimeni alticineva nu a plătit însă. 

La Coronini, scafandrii încă încearcă să dea de cei doi soţi şi copiii lor de 22 respectiv 3 ani, în apele Dunării. Maşina care a zburat peste parapetul stricat a fost scoasă din apă, dar trupurile victimelor sunt încă dispărute. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Lacrimi și durere la locul unde o mamă, tatăl și doi copii au dispărut în Dunăre. Fiica cea mare a rămas fără familie