Antena Meniu Search
x

Video O fetiță de clasa a V-a a fost dusă la spital cu elicopterul SMURD, după ce a fost lovită de un coleg mai mare

Incident grav într-o şcoală din Bistriţa-Năsăud! O fată de clasa a 5 a fost dusă de urgenţă la spital cu un elicopter după ce a fost lovită de un coleg mai mare. Fata, care a căzut şi s-a lovit la cap, a rămas inconştientă. Medicii au stabilizat-o, din fericire. Incidentul s-a produs în timp ce dascălii petreceau, iar elevii ar fi fost nesupravegheaţi

de Redactia Observator

la 01.04.2021, 10:07

Fetița a fost transportată la spital cu elicopterul SMURD
Fetița a fost transportată la spital cu elicopterul SMURD
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

UPDATE 10:00: Eleva de clasa a V-a se află în stare bună. Fetița a fost transferată, miercuri seara, la clinica de neuropsihiatrie infantilă din Târgu Mureș.

Cătălina Mureaşan, director: Noi, astăzi, am avut un grad unu și un grad doi. Eram în direcțiune, îl felicitam pe colegul nostru. 

În timp ce profesorii sărbătoreau reuşitele celor doi colegi, în şcoala din Sângeorz-Băi se întâmpla un incident grav. O fată de clasa a cincea cădea la pământ, sub loviturile unui băiat cu doi ani mai mare. 

Traian Ogâgău, primar Sângeorz Băi: Am înţeles că fata i-a aruncat cu ceva acuarele în față băiatului, băiatul i-a dat o palmă, s-a dezechilibrat, a căzut și a dat cu capul, nu cum se spune că a căzut de la etajul unu. 

Reporter: A căzut pe scări?

Traian Ogâgău: Nu. Pe hol. 

Fata s-a ales cu răni grave şi a avut nevoie de ajutorul medicilor. 

Ciprian Păcurar, purtător de cuvânt SAJ BN: S-a deplasat un echipaj cu asistent medical, care a găsit fetiţa în stare de inconştienţă şi cu un traumatism cranio-cerebral grav. De asemenea, ea prezenta şi reprize repetate de convulsii. 

După ce au stabilizat-o, medicii au decis să solicite în sprijin un elicopter SMURD, care a dus-o la o clinică din Târgu Mureş, pentru mai multe investigaţii. 

Copiii erau în pauză, undeva în jurul orei 16, când s-a întâmplat incidentul. Ar fi trebuit să fie supravegheaţi de profesorul de serviciu. Aceasta ar fi delegat-o însă pe bibliotecară să se ocupe de elevi. Este varianta părinţilor. Directoarea neagă că aşa ar fi stat lucrurile. 

Mama unui elev: A căzut şi s-a lovit la cap. Nu sunt supravegheaţi elevii în pauză. 

Cătălina Mureaşan, director: Ba da, erau supravegheați, dar nu a reușit cadrul didactic să ajungă, a fost într-o fracțiune de secundă. Deci, au fost supravegheați, am avut cadru didactic acolo, între ei era. 

Poliţiştii au intrat acum pe fir şi fac anchetă. 

Paul Rodila, IPJ Bistrița-Năsăud: Poliţiştii efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. 

Şi în şcoală s-a constituit o comisie care cercetează cum s-a produs incidentul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » O fetiță de clasa a V-a a fost dusă la spital cu elicopterul SMURD, după ce a fost lovită de un coleg mai mare