Video

O firmă din Braşov a angajat mai multe persoane cu dizabilităţi

De Claudiu Loghin.
Publicat: 14.03.2021, 09:26.
Actualizat: 14.03.2021, 09:27

Reprezentanţii unei firme din Braşov întind o mână de ajutor celor pe care viaţa i-a pus la grea încercare. Oferă contracte de muncă part-time, o ocupaţie simplă şi un mediu de lucru plăcut. 

Anca are 42 de ani şi s-a năcut cu probleme. E bucuroasă, totuşi, că are un serviciu. Lucreză într-o fabrică de produse artizanale, unde topeşte mierea, o dozează, amestecă ingredientele cu multă migală şi, la final, împachetează produsele cu atenţie.

Anca Benea, angajată: Mă ajută la plătirea chiriei și la alte utilități, dar nu ăsta este principalul motiv pentru care m-am angajat. M-am angajat ca să îmi demonstrez mie că pot face ceva în societate.

Se întâmplă într-o întreprindere de inserție socială - o formă de organizare care ia de la un ONG misiunea socială și de la o societate comercială orientarea spre profit.

Angajaţii cu dizabilităţi lucrează la un atelier de cosmetice artizanale

Bogdan Dimciu, administrator: Până la urmă, ce rezultă din chestia asta este că transformi persoana asistată social în contributor la bugetul de stat, o dată. Și apoi, persoanele sunt integrate social, au un aport în societate.

Remus Rață, angajat: Când lucrezi ceva e așa, ești mai relaxat, mai cum să zic, uiți de probleme, de alte …

Atelierul de cosmetice artizanale, din Brașov, funcționează de aproximativ trei luni. Toată producția este vândută online.

Liliana Dragomir, director AJOFM Brașov: La nivelul AJOFM Brașov, au fost emise 41 de atestate pentru întreprinderi sociale, în perioada 2019-2021.

În micul atelier de cosmetice artizanale toți banii sunt strânși pentru extinderea capacității de producție și pentru angajarea unor noi colegi.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.