Antena Meniu Search
x

O greşeală a magistraţilor l-ar putea lăsa pe un bărbat fără casă!

O greşeală a magistraţilor l-ar putea lăsa pe un bărbat fără casă! Urmează să fie evacuat pentru că magistraţii au înţeles greşit că ar avea un copil cu fosta soţie

Vezi și

O greşeală a magistraţilor l-ar putea lăsa pe un bărbat fără casă! Urmează să fie evacuat pentru că magistraţii au înţeles greşit că ar avea un copil cu fosta soţie

George şi Laura sunt căsătoriţi de câţiva ani şi au împreună un băieţel. Bărbatul a mai avut însă o căsnicie, pe timpul căreia a construit o casă şi a pus pe picioare o afacere. Separarea de fosta soţie s-a făcut acum patru ani, de comun acord, la starea civilă. Dar George a mai lăsat-o o vreme în casă.

Partajul e încă pe rol aşa că, după câţiva ani, bărbatul a decis să se întoarcă în casa sa. Între timp, însă, a aflat că urmează să fie evacuat în urma unei decizii definitive. Acest lucru este posibil potrivit codului civil în două situaţii.

Instanţa de fond, judecătoria Cornetu, pare că nu a înţeles, în acest caz, cine ar un copil şi cu cine. Şi a presupus că băieţelul lui George nu e cu actuala soţie, ci cu fosta.

Decizia a rămas definitivă la Tribunalul Ilfov. Cei doi s-au adresat inspecţiei judiciare care a constatat eroarea judecătorilor de a invoca la baza deciziei un copil al foştilor soţi care nu există. Dar se consideră că magistraţii nu au fost de rea credinţă, doar că au intuit greşit prin urmare, nu se pot aplica sancţiuni.

O altă situaţie ar fi aceea în care, chiar dacă nu sunt copii la mijloc, unul dintre soţi mai are o casă. Şi aici judecătorii ar fi greşit pentru că George susţine că nu mai deţine un alt imobil iar apartamentul cumpărat de Laura cu credit bancar a fost vândut din cauza ratelor. Fosta soţie nu a dorit să-şi expună punctul de vedere.

Marţi, executorul se va prezenta la poartă pentru a-l evacua pe George conform deciziei. Chiar dacă hotărârea a fost luată şi în funcţie de alţi factori, tinerii sunt decişi să meargă până în pânzele albe pentru a demonstra că în sala de judecată s-a inventat un copil şi a fost ignorat cel real.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » O greşeală a magistraţilor l-ar putea lăsa pe un bărbat fără casă!