Antena Meniu Search
x

O femeie din Constanţa şi-a lăsat fetiţele singure în maşină, ca să-şi poată face liniştită cumpărăturile! Una dintre micuţe a reuşit să pornească motorul

Mai mult, femeia a lăsat cheile în contact, iar unul dintre copii a reuşit să pornească motorul.

Vezi și

Mai mult, femeia a lăsat cheile în contact, iar unul dintre copii a reuşit să pornească motorul. Un martor a filmat totul, iar imaginile au ajuns - în final - în presă. Acum Protecţia Copilului a deschis o anchetă.

Singure în maşină, în parcarea unui supermarket din Constanţa, două fetiţe se joacă de-a şoferii. Mama este înăuntru, la cumpărături, iar o tragedie se poate întâmpla în orice clipă. 

Nu a intrat, de teamă că ar putea fi pedepsit pentru bunele intenţii. Mai bine de jumătate de oră, a stat de vorbă cu fetiţa prin geam, pentru a-i distrage atenţia. La sosirea mamei, n-a primit mulţumiri. Dimpotrivă. 

Roxana Onea, purt de cuvant DGASPC Constanţa, de pe acelasi brut: "Este obligaţia noastră să sesizăm poliţia care va încerca să identifice proprietarul. Intervenţia noastră constă în informare şi consiliere pt a preveni astfel de situaţii. Autoturismul atâta timp cât avea cheile în contact, putea fi pus în mişcare."

Peste hotare, pedepsele pentru astfel de fapte sunt drastice. Instanţa poate ordona arestarea şi chiar decăderea adulţilor iresponsabili din drepturile părinteşti. 

Anca Chirita, purtător de cuvânt al ISU Constanţa: "Ştim foarte bine, copiii sunt imprevizibili, nu au discernamant pot actiona sistemele de incalzire sau de deschidere a geamurilor. prin actiunile lor involuntare  pot provoca chiar si tragedii."

37 de copii mor anual în Statele Unite în cazuri similare celui din Constanţa. Fie părinţii îi uită în maşinile aflate în bătaia razelor soarelui, fie cei mici se încuie accidental în maşină sau în portbagaj. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » O femeie din Constanţa şi-a lăsat fetiţele singure în maşină, ca să-şi poată face liniştită cumpărăturile! Una dintre micuţe a reuşit să pornească motorul