Antena Meniu Search
x

O mamă luptă cu proprii părinţi să-şi recâştige copilul

De un an, o mamă luptă în instanţă cu proprii părinţi ca să-şi aducă acasă fiul.

Vezi și

 De un an, o mamă luptă în instanţă cu proprii părinţi ca să-şi aducă acasă fiul. Un băieţel de aproape nouă ani pe care bunicii materni l-au luat în plasament de urgenţă, după ce şi-au acuzat propria fiică de neglijenţă. Bunicii spun că băiatul a trăit momente cumplite lângă mama lui. Iar instanţa le-a dat dreptate.

Iar acum, femeia îşi acuză proprii părinţi că i-a despărţit. Totul a început când Maria şi soţul ei au hotărât ca fiul lor să meargă la grădiniţă în Râmnicu Vălcea. Să fie o alinare pentru bunicii bolnavi.

După grădiniţă, Alexandru a fost înscris la o şcoală din Bucureşti. Vacanţele şi le petrecea, însă, tot la bunici. Pe toate, pentru că acolo se simţea mai bine. Surpriza a venit în toamna anului trecut, când bunicii au refuzat să-l aducă pe cel mic la părinţi.

Câteva zile mai târziu, un inspector şcolar a anunţat-o pe mamă că fiul ei a fost înscris de bunici la o şcoală din Râmnicu Vâlcea. În baza unei hârtii de la protecţia copilului care dovedea că băieţelul le-a fost dat în plasament de urgenţă. Pentru că mama nu a avut grijă de el.

Decizia a fost înaintată apoi instanţei. După două luni în care copilul a trecut prin câteva evaluări psihologice. Bunicii n-au vrut să ia parte la acest scandal. Au spus doar că vor binele nepotului lor. Mai mult au povestit că băiatul a trecut prin momente cumplite lângă mama lui.

Iar judecătorii le-au dat dreptate. Plasamentul de urgenţă a devenit, în luna iunie, plasament permanent. Părinţii, care nu sunt căsătoriţi, nu s-au prezentat la proces, iar asta a cântărit decisiv în anunţarea verdictului. Părinţii lui Alexandru au atacat la Curtea de Apel Piteşti decizia instanţei potrivit căreia fiul lor a fost dat în grija bunicilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » O mamă luptă cu proprii părinţi să-şi recâştige copilul