Antena Meniu Search
x

O manastire din Oradea e implicata intr-o schema de evaziune fiscala de sute de mii de lei

Dupa ce au curatat suflete, maicutele au spalat bani! Dupa o reteta scrisa de farmacistii unei mari companii de medicamente, cu binecuvantarea sefilor. Acestia faceau donatii imense, din conturile firmei, unei manastiri din Oradea.

Vezi și

Farmacisti si maicute! Unii imbraca un halat alb si vindeca trupul. In sutana neagra, maicutele se roaga pentru suflet. Culoarea banilor le-a luat ochii tuturor.

Compania farmaceutica din Brasov a donat aproape un milion de lei, in contul manastirii Sfintei Cruci din Oradea. Cu acordul maicii starete, o parte din banii primiti s-a dus pe diverse bunuri: “ba ulei pentru icoane, ba ceara, ba muguri de pin”, dupa cum spune un procuror.

S-au cumparat, doar pe hartie. Vanzatorii erau de fapt 17 farmacisti, angajati ai aceleeisi companii, spun anchetatorii. “Oamenii au ridicat banii si i-au predat mai departe catre initiatori”, a mai adaugat procurorul.

S-au intors, mai curati, la sursa. Insa bani au ramas si la cutia milei. 200.000 de lei, in contul manastirii. Pentru a opri masina de spalat bani din casa Domnului, procurorii au inceput audierile in mai multe judete. I-au invitat la discutii si pe falsii vanzatori si pe maica stareta. Ea ar fi binecuvantat cu tot sufletul intreaga operatiune.

La sediul companiei de medicamente este liniste, ca in cimitir. Nici macar la interfon nu raspunde nimeni. Seful cel mare, Mihai Miron, spune doar atat. E stupefiat.

Stupefiati sunt si procurorii din Targu Mures. Dupa ore lungi de audieri, si-au dat seama ca ograda Domnului e mare, iar banii spalati la manastire pot fi mai multi decat au crezut ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » O manastire din Oradea e implicata intr-o schema de evaziune fiscala de sute de mii de lei