Antena Meniu Search
x

O armă de asalt produsă la Cugir e noua vedetă a industriei de armament româneşti

O nouă armă ultraperformantă este concepută şi produsă în România. Experţii de la Cugir au lansat spre testare NAT1.

Vezi și

O nouă armă ultraperformantă este concepută şi produsă în România. Experţii de la Cugir au lansat spre testare NAT1. O mitraliera care ar putea deveni, foarte rapid, noua armă de asalt preferată în industria militară la nivel mondial. În plus, un producător american doreşte să aducă în ţară fabricarea elicopterelor de luptă Black Hawk, iar negocierile au început deja.

"Produsul a fost realizat şi creat pe liniile tehnologice existente la ora actuală. E o armă compatibilă cu armele NATO." NAT1 este în curs de omologare. Este o armă de asalt, calibru 5,56, cu o greutate de 4 kilograme. Extrem de precisă şi letală.

NAT1 este o armă automată. Glonţul pleacă din ţeavă cu o viteză de 800 metri pe secundă şi este letal la mai mult de 400 de metri distanţă. Are un încărcător de 30 de cartuşe, iar viaţa ţevii este garantată pentru 15 mii de focuri. În plus, pe noua armă, pot fi ataşate mai multe elemente. O lanternă, un marcator laser sau chiar un aruncător de grenade de 40 milimetri. 

Mitraliera va fi produsă pe două segmente: civil şi militar. Specialiştii americani au testat deja varianta civilă. 

Însă, armament sau dotări militare nu se fabrică doar la Cugir, în România. Guvernul a semnat deja un memorandum cu un producător american, pentru a fabrica transportoare blindate la Uzina Mecanică Bucureşti. Mai mult, în ţara noastră se construiesc deja Elicoptere IAR la Fabrica Ghimbav, în colaborare cu o uzină din Braşov. Şi un alt producător american cunoscut a propus, recent, fabricarea conoscutelor elicoptere BlackHawk, pentru atac şi transportarea trupelor speciale, în Braşov sau Craiova.

Industria românească de armament a fost înfiinţată în anul 1861 printr-un decret al domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Tot ce s-a produs de atunci, până în prezent, a fost atât pentru piaţa internă, cât şi pentru export.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » O armă de asalt produsă la Cugir e noua vedetă a industriei de armament româneşti