Antena Meniu Search
x

Bătrâna din Teleorman care dintr-o pensie de 500 de lei a donat 10.000 de lei Catedralei Mântuirii Neamului mănâncă doar o dată pe zi

Din pensia de 500 de lei, o bunică a donat 10 mii de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. La 94 de ani, Gherghina s-a înfometat ca să poată strânge banii.

Vezi și

Din pensia de 500 de lei, o bunică a donat 10 mii de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. La 94 de ani, Gherghina s-a înfometat ca să poată strânge banii pentru biserică. De ani întregi, mănâncă o singură dată pe zi. Reporterii Observator au mers în casa ei modestă din Teleorman.

"Ştiu că mă duceam la biserică după tăticu'. Eram cat cizmele lui şi mă ţineam de cizmele lui ca să stau în picioare.", îşi aminteşte tanti Gherghina. A fost momentul cand a început să se apropie de Dumnezeu. Astăzi, tanti Gherghina are 94 de ani şi un singur vis. Să rămână în viaţă până când vede Catedrala Mânturii Neamului ridicată. "Cu nădejdea la El. Că El e stăpânul nostru, Dumnezeul nostru, ne învaţă ce să facem şi aşa..."

Pe bunica Ghiţa, aşa cum îi spun apropiaţii, am găsit-o pe banca din faţa casei. Din când în cand, mai intră în odaie, să spună o rugăciune sau să aprindă câte o lumânare. La televizor se uită numai la slujbe. "Abia aştept când oi pleca să mă primească."  

Are o pensie de 500 de lei, dar nu se plânge. Mânâncă o dată pe zi, iar restul banilor îi dă catedralei. Până acum, din puţinul ei a donat peste 10.000 de lei. 

Gestul a împărţit Internetul în două. "Mai bine ajuta pe cineva care chiar avea nevoie! Sunt mulți oameni bolnavi care au nevoie de donaţii pentru a se vindeca!" / "Un exemplu şi pentru alţii. Aceasta bătrânică a fost ferită de cele rele şi ca drept mulțumire a făcut un bine."

Nu se ştie exact când tanti Gherghina ar putea să-şi vadă visul împlinit. Catedrala are aproape 60 de metri. Jumătate de înălţimea finală. Muncitorii abia s-au apucat de construcţia celor şase turle. Iar celebrele clopote urmează a fi montate iarna aceasta. Unul dintre ele este cel mai greu din Europa şi pe el apare şi chipul Patriarhului Daniel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Bătrâna din Teleorman care dintr-o pensie de 500 de lei a donat 10.000 de lei Catedralei Mântuirii Neamului mănâncă doar o dată pe zi