Antena Meniu Search
x

O nouă afacere se dezvoltă în domeniul imobiliarelor. Proprietarii îşi închiriază apartamentele cu ora

Se-nvârt sume uriaşe în jurul afacerilor cu locuinţe închiriate în regim hotelier. Proprietarii fac bani frumoşi dacă îşi dau în folosinţă apartamentele o zi.

Vezi și

Se-nvârt sume uriaşe în jurul afacerilor cu locuinţe închiriate în regim hotelier. Proprietarii fac bani frumoşi dacă îşi dau în folosinţă apartamentele o zi. Sau chiar o oră. Clienţi sunt, mai ales între cei care vor mai multă discreţie decât la un hotel. Iar afacerea e una la limita legii. Le aduce totuşi proprietarilor de apartamente chiar şi zeci de mii de lei pe an.

Fiecare oră înseamnă, pentru proprietarii care îşi închiriază locuinţele, un profit de câteva zeci de lei. Nu doar turiştii sunt interesaţi de cazare, ci şi cei care caută intimitate şi care nu vor să dea date sau explicaţii despre ei. În Capitală, de exemplu, aproape la orice colţ de stradă cineva închiriază o garsonieră sau un apartament cu ora. Preţurile diferă în funcţie de zonă şi de dotările locuinţei. Iar preţul urcă odată cu pretenţiile. 

Închirierea locuinţelor în regim hotelier a devenit o afacere extrem de profitabilă în România. Pentru doar trei ore, un proprietar primeşte de la client câteva zeci de lei. Într-o singură zi, profitul poate ajunge chiar şi la câteva sute de lei. 

Două camere, în zona centrală, un apartament care se poate cumpăra la 60-70 de mii de euro, poate fi închiriat undeva la 35-40 de euro pe zi şi gândiţi-vă că, uneori, aceste apartamente sunt închiriate până la 20 de zile pe lună. Adică un câştig de 700 de euro pe lună. În mai puţin de un an, proprietarul îşi poate schimba maşina din profitul obţinut. 

Şi o garsonieră situată într-o zonă centrală poate aduce venituri de 450-600 de euro pe lună, la un tarif de 30-40 de euro pe noapte. Designul apartamentului atrage, e primul lucru la care un client se uită. Dar, ulterior, e importantă accesibilitatea, locaţia, preţul.

Afacerea presupune însă şi respectarea unor norme, precum dotările la standarde europene sau asigurarea serviciilor de curăţenie la orice oră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » O nouă afacere se dezvoltă în domeniul imobiliarelor. Proprietarii îşi închiriază apartamentele cu ora