Antena Meniu Search
x

O profesoară de matematică de la un colegiu din Ploieşti şi-a tuns doi elevi în faţa colegilor!

O profesoară de matematică de la un colegiu din Ploieşti şi-a tuns doi elevi în faţa colegilor! Femeia, care este şi dirigintă la respectiva clasă, susţine că b

Vezi și

O profesoară de matematică de la un colegiu din Ploieşti şi-a tuns doi elevi în faţa colegilor! Femeia, care este şi dirigintă la respectiva clasă, susţine că băieţii aveau părul mult prea lung. Părinţii celor doi tineri spun că fiii lor s-au simţit umiliţi. Profesoara, în schimb, susţine că a fost doar o glumă prin care a dorit să le explice că regulamentul colegiului trebuie respectat. 

La Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza din Ploieşti profesoara de matematică poate fi şi frizer. Ar face orice să îi facă pe elevi să înţeleagă că trebuie să se supună regulilor. A luat o foarfecă şi a tăiat câte o şuviţă din părul a doi elevi rebeli. Părinţii s-au revoltat.

"M-a sunat mi-a spus că doamna dirigintă, în urma mai multor ameninţări că-l va tunde, l-a tuns. I-a tăiat o şuviţă de păr. Înainte să se întâmple asta a fost măsurat şi umilit şi el şi celălalt copil, în faţa clasei. Eu am pus doamnei că regulamentul cu 5 cm lungimea părului e neconstituţional. I-am explicat că nu-s de acord cu aşa ceva.", sunt acuzaţiile aduse profesoarei de matematică, cu o vechime de 27 de ani în munca cu elevii. Dascălul îşi apără imaginea şi explică modul în care s-a întâmplat totul.

Magda Vasile, diriginta care a tuns elevii: "Copiii vin la şcoală cu un moţ în vârful capului, când dau acel moţ jos sunt preocupaţi să-şi alegă freza, să aibă un look, nu mai sunt atenţi la oră. Am spus sub formă de glumă că eu fiind profesoară de matematică nu ştiu să-i tund, să se ducă la frizer, eu aş fi putut să-i tund eventual cu o formă geometrică."

Pe acelaşi subiect

Profesoara mai are un argument în favoarea ei: alţi dascălii s-au plâns că elevii sunt mai atenţi la freze decât la ore. Magda Vasile: "Unul dintre copii mi-a dat o foarfecă. Din spate am luat între vârful degetelor o mică şuviţă din care am tăiat 10 fire de păr de un centimetru. A râs de ceea ce se întâmpla. Intenţia mea nu a fost denigratoare la adresa copiilor. Ambii copii, în oră, au alte preocupări. Să-şi aşeze freza, să facă orice altceva."

Întâmplarea a ajuns imediat la urechile directoarei. Rodica Popescu- Directorul Colegiului Naţional "Al. I. Cuza" Ploieşti: "S-a făcut referire la ţinuta băieţilor. Au fost atenţionaţi. Doamna dirigintă sigur că vrea ca toţi copiii din clasă să respecte regula instituţiei. Riscă o măsură din partea instituţiei."

Elevii de clasa a 7 a au creat acum probleme profesoarei, pentru că în colegiu a început o anchetă. Inspectoratul Şcolar Prahova nu a privit cu ochii buni acţiunea profesoarei de matematică, deşi este diriginta copiilor. <

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » O profesoară de matematică de la un colegiu din Ploieşti şi-a tuns doi elevi în faţa colegilor!