Antena Meniu Search
x

O româncă lesbiană s-a căsătorit cu iubita sa, în Italia! Cele două tinere au deja o fetiţă împreună

Daniela Dîrlea, o româncă stabilită în Italia s-a căsătorit cu iubita sa, Sarah Cosimato. Ceremonia a fost oficiată pe 9 aprilie, fiind prima căsătorie între persoane de acelaşi sex în localitatea Braone, din provincia Brecia.

de Redactia Observator

la 25.11.2019, 19:13

Daniela Dîrlea, o româncă stabilită în Italia s-a căsătorit cu iubita sa, Sarah Cosimato. Ceremonia a fost oficiată pe 9 aprilie, fiind prima căsătorie între persoane de acelaşi sex în localitatea Braone, din provincia Brecia.

Cununia a fost oficiată de primarul localităţii, Gabriele Prandini, de altfel un militant al recunoaşterii căsătoriilor gay, potrivit jurnaliştilor publicaţiei Il Giorno.

Cele două au deja o fetiţă pe care o cresc împreună.

Legea care a permis uniunile unisex a intrat de curând în vigoare în Italia, pe 5 iunie 2016, după ce a fost adoptată de Parlament la 11 mai 2016.

Introducerea legii a provocat aprigi dispute, atât în rândul aleșilor cât și al organizațiilor civice sau pro-creștine. Actul normativ se numește: „Regulament al uniunilor civile între persoane de același sex și reglementarea coabitării“.

Potrivit acestui act, uniunile civile (similare căsătoriilor civile) se încheie de un oficial al primăriilor, în prezența a doi martori și se înscriu în Registrul de Stare Civilă. Coabitarea – sinonimul concubinajului de la noi – prevede mai puține drepturi.

Sarah, 38 de ani, este din Milano, dar e stabilită de ceva timp în Brescia. Daniela, 28 de ani, trăiește de mai mulți ani în Italia.

”Consiliul nostru local și-a confirmat disponibilitatea pentru oficierea uniunilor civile, pe care le susține. Cele două tinere femei, mame ale unei fetițe de un an, au dorit o căsătorie sub semnul tradiției din munții lor. Sarah și Daniela sunt mame ale micuței Aurora și reprezintă un exemplu pozitiv de familie.”, a spus primarul localităţii unde a avut loc cununia. 

”Ne-am ales acum trei ani – au spus Daniela și Sarah. A fost o căsătorie simbolică căreia îi urmează acum uniunea legală.

Suntem de mai mult timp o familie împreună cu fiica noastră Aurora, însă astăzi satisfacția de a fi și din punct de vedere legal e mare.”, a spus una dintre cele două mirese. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » O româncă lesbiană s-a căsătorit cu iubita sa, în Italia! Cele două tinere au deja o fetiţă împreună