Antena Meniu Search
x

Video O scară de bloc din Oradea a fost transformată într-o adevărată expoziţie de pictură

Să oferi ceea ce doreşti să primeşti sau să fii tu schimbarea din lume. După aceste principii se ghidează un artist plastic din Oradea, care a început să transforme scara blocului în care locuieşte într-o adevărată expoziţie de pictură şi mesaje motivaţionale. Tânăra îşi doreşte să aducă un strop de bucurie şi speranţă în sufletele vecinilor, mai ales în această perioadă neagră.

de Redactia Observator

la 12.03.2021, 09:24

Vezi și
  • O artistă a pictat scara unui bloc din Oradea
  • Tânăra îşi doreşte să aducă bucurie

Orădeanca în vârstă de 36 de ani a vrut sa iasă din clasicul alb şi rece intâlnit în aproape toate blocurile din oraş şi s-a apucat de pictat pereţii de pe casa scării. Apoi, a ales, alături de vecini, mesajele ce urmau să fie scrise la fiecare etaj.

Alina Ierugan: Noi este mai importat decât mine! Şi când o să învăţăm să nu ne punem pe noi pe primul loc şi să punem pe altcineva, atunci o să putem schimba lumea. 

Pasionata de pictură încă din adolescență, Alina a început înfrumusețarea oraşului în urmă cu 2 ani, când a desenat pe aleile din parcuri o mulțime de jocuri educative pentru cei mici. 

Alina Ierugan: Simt că ni s-a furat încrederea şi ni s-au furat valorile. Dacă începem să ne instalăm din nou valorile sau să redescoperim că le avem în noi. 

Vecinii se bucură acum de artă

Acum, pe pereţii scării, pe lângă texte, din loc în loc stau agățate picturi ale copiilor din bloc, și nu numai. Vecinii sunt şi ei încântaţi de ceea ce văd când ies din locuinţe.

''Scara este aşa cum este sufletul ei. Este frumoasă, este o bucurie. Va exista posibilitatea să existe desenele copiilor celor care locuiesc aici şi posibilitatea de a le schimba, deci să vedem tot timpul ceva nou.''

''Unde te-ai gândit să o expui?

Aici, doar că va trebui să fie lipită.''

''De când am început reabilitarea scării am început să urcăm pe scări ca să vedem mesajele noi care vin în fiecare zi, că în fiecare zi se pune câte unul nou.''

Imaginaţia Alinei nu se oprește aici. A început un proiect amplu de înfrumusețare a orașului, cum ar fi pictarea pereților din mai multe școli și amprentarea lor cu mânuțele tuturor copiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » O scară de bloc din Oradea a fost transformată într-o adevărată expoziţie de pictură