Antena Meniu Search
x

O școală din Reșița e singura din țară în care și profesorii au uniformă

O şcoală gimnazială din Reşiţa iese în evidenţă prin uniforma pe care, de anul acesta, o poartă şi elevii dar şi. profesorii! Nimeni nu face opinie separată.

Vezi și

O şcoală gimnazială din Reşiţa iese în evidenţă prin uniforma pe care, de anul acesta, o poartă şi elevii dar şi. profesorii! Nimeni nu face opinie separată, de la mic la mare, toţi sunt o echipă şi poartă cu mândrie tricourile şi puloverele cu emblema şcolii.

La Şcoala Gimnazială numărul 7 din Reşiţa purtarea uniformei este o regulă, dar una care nu încurcă pe nimeni. Din contră, toţi se mândresc să fie recunoscuţi pe stradă ca parte a şcolii de prestigiu. "Consider că putem fi la modă şi-n uniformă şi evităm şi monotonia, suntem toţi la fel, o mare echipă. O uniformă trebuie să fie elegantă, să elimine diferenţele sociale şi sunt fericit că s-a realizat această uniformă pentru noi. E un fel de brand pentru scoală. Ne scoate în evidenţă şi e senzaţie inedită când vii la şcoală. Te aşteaptă profesorul de serviciu la uşă, îl saluţi şi e îmbrăcat ca tine, de senzaţie, inedită şi frumoasă." 

Elevi, profesori şi chiar doamnele directoare, toţi poartă aceleaşi haine: tricouri albe şi pulovere roşii: "Suntem foarte bucuroşi că s-a hotărât această ţinută, pentru că simţim că aparţinem locului, dăm un exemplu şi copiilor. A fost o plăcere deosebită, pentru că nu suntem diferiţi de elevii cu care lucrăm şi este la îndemâna noastră să ne recunoaştem, este brandul nostru. Suntem o mare familie şi dacă elevii poartă această ţinută şi noi, cu mare drag, purtăm această ţinută." 

Este însă cam singura regulă strictă din şcoală. În rest, atmosfera e una relaxată: "În şcoala 7 nu e o problemă să circulăm pe aceleaşi scări, nu avem scări separate pentru porfesori, pentru elevi. Sigur că facem diferenţa între noi şi elevi, dar suntem parteneri."

Conducerea şcolii nu regretă nicio clipă decizia luată. Dimpotrivă, îi încurajează şi pe alţii să facă acelaşi lucru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » O școală din Reșița e singura din țară în care și profesorii au uniformă