Antena Meniu Search
x

Doar o treime dintre români își redirecționează două procente din impozitul pe venit pentru un caz social

Doar un român din trei ştie sau este dispus să-şi redirecţioneze două procente din impozitul pe venit pentru o cauză nobilă! Deşi acei 2 la sută pot salva vieţi. Mulţi români preferă să lase statul să gestioneze sumele pe care le plătesc la buget, chiar dacă habar n-au cum vor fi folosiţi.

Vezi și

Doar un român din trei ştie sau este dispus să-şi redirecţioneze două procente din impozitul pe venit pentru o cauză nobilă! Deşi acei 2 la sută pot salva vieţi. Mulţi români preferă să lase statul să gestioneze sumele pe care le plătesc la buget, chiar dacă habar n-au cum vor fi folosiţi.

-Am chemat preotul, i-am botezat, am crezut că mor în seara aia, chiar am crezut că mor. Şi-a doua zi au început să dea semne că-şi revin.

Este o experienţă de care Iuliana, mamă de gemeni prematuri, vorbeşte greu. Bebeluşii ei au fost la un pas de moarte, însă, printr-o minune, şi-au revenit. Ajutaţi de aparate performante.

-Uşor uşor, copiii mei şi-au revenit. S-au schimbat pe zi ce trece, acum, îi vedeţi cum arată.

Pe acelaşi subiect

Unul dintre cele mai ieftine incubatoare costă aproximativ 10.000 de euro. Tot ce e nevoie pentru a salva o viaţă este ca 500 de oameni să redirecţioneze 2% din impozitul pe venit unei organizaţii caritabile.

Un astfel de aparat a fost donat maternităţii Filantropia din Bucureşti de Organizaţia Salvaţi Copiii. Gestul nu a fost singular, ba chiar acţiunea s-a extins la nivelul întregii ţări în ultimii ani. Cu peste 350.000 de euro au fost dotate 31 de maternităţi cu echipamente performante, numai în ultimul an. Acţiunea a dus la salvarea a 7.000 de nou-născuţi.

-În alte zone din ţară am văzut şi echipamente în uz din anii '60. Deci, este absolut necesar, e vital, să investim în incubatoarte şi în alte echipamente necesare la salvarea vieţii.

Numărul prematurilor este în continuă creştere, motiv pentru care peste jumătate dintre maternităţile din ţara noastră au nevoie de spaţii extinse şi de noi aparate.

-Ne-a făcut şi pe noi să fim încrezători, să ne uităm în afară, la secţiile de terapie intensivă neonatală, aşa încât multe dintre secţiile de terapie intersivă neonatală din România se pot lăuda cu aceleaşi performanţe ca afară.

Toate investiţiile s-au făcut din banii adunaţi în urma redirecţionării celor 2% din impozitul pe venit. Contribuţia fiecărei persoane este în medie 86 de lei. Potrivit ANAF, mai mult de jumătate dintre cei care pot oferi acei bani unei cauze sociale, nu completează formularul, astfel că sumele ajung în bugetul de stat. Dacă toţi românii ar da banii unor asociaţii, s-ar strânge peste 13 milioane de euro. Bani cu care ar putea fi, de exemplu, dotate 10 spitale din Bucureşti la standarde europene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Doar o treime dintre români își redirecționează două procente din impozitul pe venit pentru un caz social