Antena Meniu Search
x

Ofertă de la bancă: rata la jumătate

Premieră pentru românii care au luat credite în franci elveţieni. O bancă este de acord să convertească împrumuturile în lei, la un curs mai mic

Vezi și

Premieră pentru românii care au luat credite în franci elveţieni. O bancă este de acord să convertească împrumuturile în lei, la un curs mai mic

Dacă acceptă propunerea instituţiei finaciare, clienţii vor plăti jumătate din rata actuală. Este drept, oferta nu este încă una oficială, aşa că banca mai are timp să modifice datele pentru clienţi.

Emanuela a luat un credit în franci elveţieni şi acum regretă amarnic. Cursul s-a dublat. La fel şi rata.

O bancă propune acum reducerea ratei pentru clienţii care aleg să nu mai dea în judecată instituţia finaciară. Concret, banca oferă convertirea creditului la un curs mai avantajos pentru client.

Banca dă şi un exemplu de conversie pentru un credit. Pentru un împrumut de 100 de mii de franci şi o rată de 730 de franci, plata lunară scade de la 2.670 de lei la 1.440 de lei.

Bancherii spun însă că transformarea creditelor luate în franci ar putea fi dezavantajoase pentru clienţi.

Cu alte cuvinte rata în lei ar fi mai mare decât cea în franci. Există însă un precedent favorabil clienţilor. În luna septembrie o clientă din Galaţi a obţinut în instanţă convertirea creditului la cursul de 2 lei, fără modificarea dobânzii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ofertă de la bancă: rata la jumătate