Antena Meniu Search
x

Prefectul din Argeș a luat piețele la rând pentru a-i avertiza pe oameni că, dacă nu respectă regulile, riscă intrarea în carantină (Video)

Între timp, situația devine disperată în Argeș. Reședința județului, Pitești, este pe cale să intre în carantină. Autoritățile mai au câteva zile să îi facă pe oameni să înțeleagă că trebuie să respecte regulile. Inclusiv prefectul a mers astăzi printre oameni să îi roage să fie prudenți. Cei mai încăpățânați s-au ales și cu amenzi însă, preț de câteva ore, prefectul s-a luptat cu morile de vânt.

de Redactia Observator

la 23.07.2020, 22:38

Vezi și

Așa se prepară șaorma cu de toate în Pitești, iar când spunem "de toate" ne putem referi și la SARS-COV-2. Aici nu este respectată nicio regulă de igienă. De altfel, șaormeria se încadrează perfect în peisajul piețelor din Pitești. 

Orașul este în pragul carantinei, însă oamenilor nu prea le pasă. Prefectul a apelat la o soluție disperată: a luat la pas piețele și a explicat fiecăruia în parte unde a greșit. La fiecare tarabă s-a lovit de scuzele pe care le cunoaștem cu toții deja. 

Ne croim drum printre hainele aduse din Turcia, țigările vândute pe sub mână și fum de grătare. 

După ore întregi de dezbateri cu cetățenii, prefectul se declară învins. 

Problema este că în spitale, totul merge din rău în mai rău. Iar luni se va discuta carantinarea oraşului. 

Emanuel Soare, prefectul județului Argeș: Din păcate în județul Argeș, în acest moment, nu prea mai avem locuri în spitale. Căutăm soluţii permanent.

Şi peste toate, primarului din Pitești i-a venit o idee: să amplaseze în centrul municipiului sute de scaune și panouri imense care să transmită meciurile echipei FC Argeș. 

Cornel Ionică, primar Pitești: Am retractat deja de la prima oră. După victoria cu Rapidul ne-am dorit lucrul acesta. Ne-am cerut scuze față de cei care au insistat, de suporteri, pentru că pe stadion nu pot sa meargă decât 12 persoane.

Același haos, alt județ. În Galați, purtarea măștii a devenit motiv de ceartă în autobuz. 

Este ușor de înțeles frica pasagerilor, mai ales că, aici, dezinfecția autobuzelor se face doar pe hârtie. 

Rămânem în Moldova, dar la Iași, unde situația pare alta. 

Puțin după ora 8, în autobuzele și tramvaiele din Iași găsim polițiști locali, dar și persoane angajate la Compania de Transport Public care fac astfel de controale în mijloacele de transport în comun. 

Nu doar biletele sunt verificate, ci și dacă masca este purtată și mai ales dacă este purtată corect. 

Aici, pasagerii au două variante: masca sau amenda. 

Un ieșean a descoperit şi tratamentul preventiv în lupta cu virusul: "Nu ar trebui ca autoritățile să aibă grijă de tine. Trebuie să ai tu grijă de tine".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Prefectul din Argeș a luat piețele la rând pentru a-i avertiza pe oameni că, dacă nu respectă regulile, riscă intrarea în carantină (Video)