Antena Meniu Search
x

Olanda „recomandă ferm” autoizolarea celor care vin din România

Evoluția negativă a cazurilor de coronavirus din România nu rămâne fără urmări. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că Olanda „recomandă ferm” cetățenilor care ajung în Regatul Țărilor de Jos să se autoizoleze la domiciliu timp de 14 zile.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 09.07.2020, 20:46

Olanda vrea autoizolarea persoanelor care vin din Romania
Aeroportul Schiphol - fotografie ilustrativă - Pexels
  • Cei care vin din România sunt îndemnați să se autoizoleze timp de 14 zile
  • Toți pasagerii trebuie să completeze și o declarație pe propria răspundere

De asemenea, toţi pasagerii cu vârsta peste 13 ani care pleacă, sosesc sau tranzitează aeroporturile din Olanda trebuie să completeze o declaraţie de sănătate pe propria răspundere, urmând să fie făcute verificări aleatorii.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu informaţiile oficiale comunicate astăzi de către autorităţile olandeze Ambasadei României la Haga, începând cu data de 9 iulie a.c., cetăţenilor care se deplasează din România în Olanda le este recomandată ferm auto-izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile din momentul intrării pe teritoriul Regatului Ţărilor de Jos”, arată MAE.

Declarația poate fi descărcată aici

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga  + 31 70 354 15 80; + 31 70 322 86 12  şi + 31 70 331 99 80, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice + 31 651 596 107.

Restricții pentru Austria, posibile condiții suplimentare în Grecia

Condiţii ne-a impus deja Austria, după ce numărul de infectri a explodat, dar şi pentru că la noi cei bolnavi nu mai sunt obligaţi să stea în carantină. 

De azi, toți cei care călătoresc din România vor putea intra în Austria doar dacă demonstrează cu un test că nu au coronavirus, fie îl fac în ţară, înainte de a pleca, fie vor fi obligaţi să îl facă la graniţă.

Grecia ar putea suspenda temporar intrarea în țară a cetățenilor din zonele puternic afectate de pandemia de coronavirus, a anunțat Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al guvernului de la Atena. Acesta a precizat că situația este în acest moment sub control, principalele probleme fiind la granițele terestre cu țările din Balcani.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Olanda „recomandă ferm” autoizolarea celor care vin din România