Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Olivia Steer rămâne fără premiul acordat în cadrul unui eveniment dedicat sănătăţii

Un eveniment care avea ca scop premierea marilor personalităţi din lumea medicală s-a încheiat cu scandal.

de Redactia Observator

la 19.04.2018 , 21:34

Un eveniment care avea ca scop premierea marilor personalităţi din lumea medicală s-a încheiat cu scandal. Olivia Steer a fost premiată, dar trofeul i-a fost retras câteva ore mai târziu, după un val de critici în spaţiul public. Sponsorii Galei Femeilor care Dăruiesc Sănătate au protestat, din cauza asocierii Oliviei Steer cu mişcarea anti-vaccin.

"De 4 ani de zile militez pentru dreptul pacientului de-a se informa şi de-a face alegeri medicale informat, dreptul şi consimţământul informat, lucru care a stârnit furtuni de-a dreptul", a fost începutul discursului Oliviei Steer, după ce a primit premiul. 

Recunoaşte că opiniile ei, exprimate în spaţiul public de-a lungul anilor, au stârnit nemulţumiri şi în rândul lumii medicale.

Vezi și

Olivia Steer: "Foarte contestat de anumiţi medici şi-mi asum chestia asta, de aia e o mare uimire că mă aflu în seara asta aici, în faţa dumneavoastră."

Uimiţi au fost şi mai mulţi sponsori, care au cerut retragerea premiului. 

Valentina Vesser: "Se înţelege că am fi susţinut-o direct pe ea. Nu este vorba de aşa ceva. Noi nu am ştiut lista persoanelor premiate."

Organizatorul galei, Asociaţia condusă de Florentina Opriş, a reacţionat câteva ore mai târziu. 

Florentina Opriş: "Dacă brandurile care ne-au susținut consideră că acordarea acestui premiu le-a adus prejudicii de imagine, am decis retragerea în mod oficial a acestuia, în ciuda faptului că alegerea noastră de a-l oferi a fost bazată pe total alte considerente decât cele pentru care Olivia Steer este acuzată în spațiul public."

Deşi de dimineaţă îşi exprima recunoştinţa şi pe pagina sa de Facebook, Olivia Steer şi-a şters ulterior postarea. 

La eveniment a fost premiată şi Rodica Nassar, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Rodica Nassar, secretar de stat, Ministerul Sănătăţii: "În momentul în care i s-a pronunţat numele, a fost prezentată ca fiind o persoană care promovează un stil de viaţă sănătos, nu s-a discutat despre legea vaccinării, despre vaccinare sau principii anti-vaccinare."

Demnitarul spune că nu cunoaşte activitea Oliviei Steer.

Rodica Nassar, secretar de stat, Ministerul Sănătăţii: "Ideile doamnei, pe care personal nu ştiu unde şi le promovează, nu îmi pot schimba mie principiile, nici de viaţă, şi nici activitatea pe care o am în slujba sănătăţii."

Şi Răzvan Vulcănescu, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a fost prezent la eveniment, pentru a înmâna un premiu. El a transmis că poziția CNAS a fost întotdeauna și rămâne cea de sprijinire și încurajare a vaccinării populației.

În România, rata vaccinării a scăzut drastic, în ultimii ani, mai ales din cauza părinţilor care au început să refuze. Astfel, de la 95% cât recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a ajuns la 80%, fiind printre cele mai scăzute din Europa.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Olivia Steer rămâne fără premiul acordat în cadrul unui eveniment dedicat sănătăţii