Antena Meniu Search
x

Om căzut pe stradă, trecători fără milă

Urmează imagini care pot afecta emoţional, surprinse de o cameră de supraveghere. În intersecţia blestemată, oamenii cad pe stradă. Şi nimeni nu le întinde o mână de ajutor. Un brăilean căruia i s-a făcut rău a fost lăsat minute în şir să zacă, în faţa unei treceri de pietoni.

Vezi și

 Zeci de trecători au întors privirea fără să le pese de bărbatul care nu avea putere să ceară ajutor. Nu este pentru prima dată când camerele de supraveghere surprind indiferenţa oamenilor. În aceeaşi intersecţie, din acelaşi oraş.

Minutul 0. Unui bărbat i se face rău, se dezechilibrează şi cade în plină stradă, lângă o trecere de pietoni. Se întâmplă în centrul oraşului Brăila, într-o zonă aglomerată. Patru persoane care se pregătesc să treacă strada îl observă, se uită curioşi când la bolnav, când unul la celălalt. Nimeni nu reacţionează.

În următoarele două minute, grupul se măreşte. Indiferenţa rămâne aceeaşi, iar cei şapte oameni trec strada şi îşi văd de treaba lor. Abia după patru minute, victima primeşte o şansă. Un alt bărbat de pe celălalt trotuar vine şi îl ridică de jos. Cum nu reuşeşte să îl facă să se ţină pe picioare, omul pleacă după ajutor.

Între timp, zeci de trecătorii nu văd, nu aud şi, mai ales, nu simt. După încă şase minute apare un echipaj de poliţie, care cheamă ambulanţa. Concluzia: a fost nevoie de 23 de minute pentru ca un om căruia i s-a făcut rău să ajungă pe mâna medicilor.

Nu este pentru prima dată când brăilenii rămân indiferenţi la suferinţa unui seamăn căzut în stradă. Scena s-a repetat de două ori în 2013, în aceeaşi intersecţie şi o dată în luna martie a acestui an, când un epileptic a primit îngrijiri medicale după douăsprezece minute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Om căzut pe stradă, trecători fără milă