Antena Meniu Search
x

OMS trage un semnal de alarma in privinta compozitiei chimice a detergentilor

Boli de piele, alergii si mai multe forme de cancer. Pot fi provocate de produsele pe care le avem acasa. Compozitiile chimice din detergenti ne fac rau, iar semnalul de alarma il trage chiar Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Vezi și

Din raportul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, curatenia nu iese tocmai bine. Mai exact, detergentii pe care ii folosim. Multi ar putea avea grave consecinte asupra sanatatii.

OMS avertizeaza ca unii dintre compusii chimici din produsele folosite in casele noastre pot provoca astm, cancer, defecte de nastere si chiar probleme de infertilitate.

Oamenii de stiinta spun ca acest raport este cel mai complex de pana acum. Examineaza si evalueaza mai multe produse chimice si prezinta dovezi clare ale efectelor acestora.

Un studiu arata chiar ca detertii pentru rufe contin substante foarte toxice care au omoara milioane de parinti si copii.

Pentru copii foarte mici, de pana la doi ani, trebuie sa se foloseasca detergenti cat mai simpli si cat mai usor de indepartat.

Cercetatorii spun ca acesti compusi chimici foarte daunatori s-ar gasi si jucariile copiilor, pardoselile din PVC si chiar cartile de credit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » OMS trage un semnal de alarma in privinta compozitiei chimice a detergentilor