Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Celebrul "om în alb", care a dirijat misiunea jandarmilor în seara mitingului violent, a fost audiat

Celebrul "om în alb", care a dirijat misiunea jandarmilor în seara mitingului violent, a fost audiat la Parchetul General. Peste 650 de protestatari au depus plângeri. Între timp, alţi doi protestatari au fost reţinuţi pentru că ar fi fost implicaţi în agresarea jandarmilor şi au fost duşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

de Redactia Observator

la 24.08.2018 , 10:08

Celebrul "om în alb", care a dirijat misiunea jandarmilor în seara mitingului violent, a fost audiat la Parchetul General. Peste 650 de protestatari au depus plângeri. Între timp, alţi doi protestatari au fost reţinuţi pentru că ar fi fost implicaţi în agresarea jandarmilor şi au fost duşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă. La prima apariţie de după proteste, premierul Viorica Dăncilă a vorbit despre "un asalt împotriva unor instituţii ale statului".

La 13 zile de la protestul violent din piaţa Victoriei, "omul în alb", aşa cum a fost supranumit şeful Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, a ajuns în faţa procurorilor. Colonelul Cătălin Paraschiv a fost în mijlocul mulţimii, în seara de 10 august.

La Parchetul Militar continuă audierile. Ultimul bilanţ arată că 651 de oameni au depus plângeri împotriva Jandarmeriei, susţinând că au avut de suferit din cauza inhalării de gaze sau a loviturilor primite.

Vezi și

În prezent, nimeni nu mai este internat. De cealaltă parte, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a reţinut alţi doi suspecţi, în cazul agresiunilor asupra forţelor de ordine.

Anchetatorii susţin că unul dintre ei a fost chiar complicele bărbatului arestat pentru că a furat pistolul de la femeia jandarm. Împreună, ar fi tras focuri de armă, pe un câmp din Ilfov.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Celebrul "om în alb", care a dirijat misiunea jandarmilor în seara mitingului violent, a fost audiat