Antena Meniu Search
x

Opt dintre răniții de la Colectiv se luptă să trăiască în Belgia

Opt tineri români, grav răniţi în incendiul de la clubul Colectiv, se luptă să trăiască, într-un spital militar din Belgia. Acolo se află unul din cele mai bune centre din Europa pentru tratarea arsurilor extinse.

Vezi și

 Opt tineri români, grav răniţi în incendiul de la clubul Colectiv, se luptă să trăiască, într-un spital militar din Belgia. Acolo se află unul din cele mai bune centre din Europa pentru tratarea arsurilor extinse. Vestea bună este că starea a şase dintre ei s-a ameliorat. Doi, în schimb, sunt, încă în comă indusă. Vă avertizăm urmează imagini care vă pot afecta emoţional.

Opt români, cu arsuri pe 25 până la 70 la sută din suprafaţa corpului, au ajuns la spitalul militar Regina Astrid din Belgia, de mai bine de o săptămână. Secţia pentru arşi de acolo dispune de dotări unice în Europa.

Centrul de arsuri grave, prin infrastructura şi arhitectura sa, este astfel conceput încât să poată prelua şapte bolnavi în camere de primire, în afara secţiei propriu-zise.

Tratamentul începe să dea roade: doar doi dintre cei 8 români mai sunt acum în comă indusă. Un altul a fost transferat într-o secţie normală, după ce starea lui s-a ameliorat. În spital lucrează şi două asistente românce.

Alături de românii răniţi în Clubul Colectiv sunt şi rudele, care au fost găzduite chiar în incinta spitalului. Un general român detaşat la comandamentul NATO a vizitat victimele. Spitalul a primit nenumărate telefoane de la români stabiliţi în Belgia şi ţările vecine. Oamenii au vrut să-şi exprime solidaritatea şi să-şi ofere ajutorul pentru compatrioţii lor răniţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Opt dintre răniții de la Colectiv se luptă să trăiască în Belgia