Antena Meniu Search
x

Oradea s-a transformat spectaculos în ultimii ani. Oferte speciale şi servicii gratuite pentru turiști

Are cei mai veseli oameni, cele mai multe fonduri europene atrase, iar luna trecută a fost declarat cel mai sigur oraș din ţară, în ceea privește modul în care a fost gestionată pandemia.

de Redactia Observator

la 14.07.2020, 17:18

Vezi și
  • Autorităţile au pregătit chiar şi pachete speciale.
  • Peste 100 de milioane de euro a investit primăria în turismul local.

Chiar şi aşa autorităţile au venit cu idei ca să atragă tot mai mulţi turişti cu fel de fel de gratuități. Mai mult, agențiile de turism primesc bani pentru fiecare turist adus în oraș.

Clădiri vechi de secole, parcuri, străzi şi săli de spectacole complet modernizate. Aşa arată Oradea care şi-a schimbat radical faţa în ultimii ani. Ca să atragă tot mai mulţi turişti, autorităţile au pregătit chiar şi pachete speciale.

Mihai Jurca, director Visit Oradea: Vor putea avea acces la toate muzeele din oraş la Muzeul Ţării Crişurilor, al Muzeul Oraşukui Oradea, al secţiile la care sunt afiliate acestor instituţii muyelale, la sinagoga neolog, la sinagoga ortodoxă, inlcuiv al muzeul farmacieie şi catedralal barocă. Am oferit 48 de ore de transport public gratuit celor cares ecazează minimum două nopţu în Oradea. Paltforma va fi folosită de către hotelieri sau unităţile de cazare care intră în acest program.

Pentru a beneficia de aceste gratuități, turiștii trebuie să stea cel puțin două nopți la o unitate de cazare din oraș. Şi chiar dacă evoluția cazurilor de îmbolnăviri nu este una favorabilă, mulți își fac deja concediile în oraşul de pe Crişul Repede.

Peste 100 de milioane de euro a investit primăria în turismul local, toți bani europeni. Iar pentru a se asigura ca numărul turiștilor va creşte în următoarea perioada, beneficii vor avea și agențiile de turism. Pentru fiecare turist adus în oraş vor primi între 3 şi 9 lei.

Adi Voican, anager agenție turism: Este o premieră ca un oraş să desfăşoare o acţiune coordonată de promovare a detinaţieiei turistice prin tur operatorii din România. De data acesat noutatea vine din faptul că un oraş o autoritate localaă s-a gandit să stimulezeze vânzările.

Serviciile gratuite oferite de Primărie vor fi valabile de mâine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Oradea s-a transformat spectaculos în ultimii ani. Oferte speciale şi servicii gratuite pentru turiști