Antena Meniu Search
x

Orașul Beiuș, din Bihor, se laudă cu cea mai mică factură la căldură

Orașul Beiuș din Bihor nu îndură deloc frigul. Ba din contră, sunt zile când oamenii deschid geamurile, să mai iasă căldura din casă. Iar asta nu se vede la factură, pentru că aici gigacaloria are printre cele mai mici preţuri din ţară.

Vezi și

Un oraş de munte din Bihor nu îndură deloc frigul. Ba din contră, sunt zile când oamenii deschid geamurile, să mai iasă căldura din casă. Iar asta nu se vede la factură, pentru că aici gigacaloria are printre cele mai mici preţuri din ţară. Oraşul Beiuş stă pe un imens zăcământ de apă geotermală, descoperit în urmă cu aproape 20 de ani. Iar de atunci este sursa miraculoasă care încălzeşte întreg oraşul. 

Copiii de la grădiniţele din Beiuş stau în tricou şi când vine iarna. Încă din prima zi de cursuri, toate unităţile de învăţământ din oraş i-au aşteptat cu caloriferele calde.

La factură nici nu se simte. Chiar dacă e un oraş aflat la poalele munţilor Apuseni, niciunul dintre cei peste zece mii de locuitori nu suferă de frig. Sursa căldurii e cât se poate de naturală. În 2001 s-a descoperit sub oraş o rezervă de apă geotermală considerabilă. Atunci, centralele oraşului au fost modificate astfel încât apă fierbinte adusă de sonde la suprafaţă să încălzească locuinţele.

Aşa se face că preţul gigacaloriei la Beiuş este de 95 de lei, cu TVA inclus. La jumătate comparativ cu Bucureştiul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Orașul Beiuș, din Bihor, se laudă cu cea mai mică factură la căldură