Antena Meniu Search
x

Video Oraşele României strălucesc: s-au aprins luminiţele de Crăciun

Odată cu Ziua Naţională a României, a început şi luna cadourilor. Magia sărbătorilor s-a simţit în mai toate oraşele mari din ţară. Fără Târguri de Crăciun, dar cu instalaţii ornamentale în pieţele mari, rând pe rând, primarii s-au întrecut în a da startul sărbătorilor de iarnă. Dacă unii au anunţat, alţii au preferat varianta pe furiş.

de Redactia Observator

la 02.12.2020, 14:33

Vezi și
  • În mai toată ţara s-a dat startul sărbătorilor de iarnă
  • Cel mai scump brad de Crăciun a fost aprins la Târgu Jiu

La Târgu Jiu a fost aprins cel mai scump şi impunător brad din ţară. Are 22 de metri înălţime şi peste 80 de mii de leduri. Iar preţul: 100 de mii de euro. O tânără cu dizabilităţi a fost cea care a apăsat butonul.

''Este o atmosferă magică, ca în povești. Nu îmi închipuiam că poate arăta așa frumos'' spune un om.

Bradul excentric a fost cumpărat în urmă cu patru ani, dar a fost folosit o singură dată până acum. Aprinderea iluminatului festiv a fost şi motivul pentru care sute de oameni s-au strâns în centrul oraşului în ciuda restricţiilor şi a sfaturilor să rămână acasă.

Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu: Foarte, foarte multă lume. Nici nu le poți interzice târgujienilor să nu participe la un astfel de eveniment cu respectarea distanțării sociale.

La Iaşi, iluminatul de Crăciun s-a aprins anul acesta doar în prezenţa a câtorva trecători. Ieşenii au înţeles decizia autorităţilor de a renunţa la eventimentul fastuos, care nici nu a fost anunţat public, aşa cum se întâmpla în anii anteriori.

Mihai Chirica, primar Iasi: Ştiu că nu sunt vremurile cele mai potrivite, dar viaţa merge înainte. Fără Târg de Crăciun, fără multe lucruri anul acesta.

Şi la Cluj-Napoca, Emil Boc a ales să surprindă cetăţenii şi nu a anunţat aprinderea luminiţelor de Crăciun. A mers în centrul oraşului şi cu ajutorul a trei copii a dat startul sărbătorilor de iarnă. Fără Târgul de Crăciun anul acesta, clujenii se pot mândri doar cu iluminatul festiv care a costat peste un milion de lei.

Emil Boc, primar Cluj-Napoca: Viaţa trebuie să meargă mai departe, să meargă înainte, dar cu decenţă, cu mai multă grijă faţă de celălalt şi fără aglomeraţie. Chiar şi aprinderea iluminatului festiv am făcut-o când nu era aproape nimeni în piaţa.

Sărbători de iarnă în condiţii de pandemie

Rând pe rând, marile oraşe din ţară au dat startul sărbătorilor de iarnă. La Galaţi, luminiţele de sărbători au fost amplasate doar pe străzile principale ale oraşului.

Iar la Braşov, iluminatul de sărbători va fi aprins etapizat, în zile diferie şi fără ceremonii publice, pentru a evita crearea de grupuri mari de persoane, mai ales în Centrul Istoric.

Tot în Centrul Istoric, dar la Bistriţa de data aceasta, copiii s-au arătat cei mai încântaţi de nenumăratele luminiţe şi de noul brad din leduri ale oraşului.

Iar la Ploieşti, ca în vremurile bune, zeci de oameni s-au plimbat pe pietonala din centrul oraşului, însă fără să mai ţină seama de regulile de distanţare socială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Oraşele României strălucesc: s-au aprins luminiţele de Crăciun