Antena Meniu Search
x

Video Brad de Crăciun inaugurat la minus 25 de grade Celsius şi rafale de peste 140 km/oră

Cel mai rezistent brad de Crăciun a fost instalat în condiții extreme, pe un ger de minus 25 de grade Celsius și viscol puternic, cu rafale de peste 140 de km/oră. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 02.12.2020, 18:32

Brad de Crăciun inaugurat pe un ger de minus 25 de grade Celsius şi rafale de peste 140 km/oră - news.ykt.ru
  • Brad inaugurat în condiții extreme.
  • Moş Crăciun și ajutoarele sale abia de s-au ţinut pe picioare, iar vântul năprasnic le smulgea hainele.

Evenimentul a avut loc ieri, de 1 Decembrie, în Tiksi, orașul din Rusia unde temperaturile pot să atingă și minus 60 de grade Celsius în timpul sezonului rece. 

Pentru localnici, cele minus 25 de grade înregistrate ieri, în timpul inaugurării bradului de Crăciun, nu au părut a fi o mare problemă.

În imaginile publicate de portalul online news.ykt.ru se vede cum Moş Crăciun și ajutoarele sale abia se mai țin pe picioare, în timp ce viscolul năprasnic le smulge hainele. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Bradul a fost deja testat de vânturi puternice. De anul trecut, pomul este instalat pe o structură specială de fier, astfel încât să nu fie luat de vânt", a declarat unul dintre oficialii zonei.

În Tiksi, temperaturile ajung şi la minus 60 de grade Celsius

În orașul Tiksi (Republica Yakutsk), situat pe malul Golfului Buor-Khaya din Marea Laptev, iarna este extrem de grea, aducând cu ea temperaturi care ajung și la minus 60 de grade Celsius.

Conform ultimului recensământ, din anul 2010, orașul are o populație de 5.063 de locuitori, care suportă temperaturi foarte scăzute.

Multe dintre clădirile din oraș sunt abandonate, astfel că oricine se poate muta aici și poate benecia gratuit de o locuință.

Oraşul de află la 4.000 de km distanță de Moscova, mormanele de zăpadă sunt de peste 5 metri, nu există școală, iar verile sunt și ele extrem de friguroase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Brad de Crăciun inaugurat la minus 25 de grade Celsius şi rafale de peste 140 km/oră