Antena Meniu Search
x

Orăşenii aleg să-şi petreacă Paştele la ţară

La ţară, cocoşii dau trezirea, nu ceasurile de pe noptieră. Dimineaţă alergi la coteţ, să iei ouă, nu spre frigider. Viaţa e alta, dar orăşenii nu se duc degeaba acolo

Vezi și

La ţară, cocoşii dau trezirea, nu ceasurile de pe noptieră. Dimineaţă alergi la coteţ, să iei ouă, nu spre frigider. Viaţa e alta, dar orăşenii nu se duc degeaba acolo

Ştiu că vor găsi legume proaspete, culese din grădină, peisaje de vis şi aer curat, de munte. Mai ales de Paşte. Tot ce-şi doreşte orăşeanul sosit la ţară, are nea Gheorghe. Bibilici, găini, curcani, vaci, porci şi dacă tot vine Paştele.

Pentru turiști, nea Gheorghe are altceva. Grădini întregi cu legume, pe care să le jumulească ei din pământ. Şi-apoi să le spele şi să le pună pe farfurie. Când vin vizitatorii la el la pensiune, gospodarul abia dacă mai mişcă un deget. Câteva zile, nici ouăle nu le mai ia el din cuibare. Se ocupă ei de tot. Iar acum, de Paşte, se pregăteşte iar de pauză. Tarifele sunt normale. Pentru 3 zile, în jur de 7-8 sute de lei.

La micul dejun, pe lângă lapte şi ouă, turiştii lui nea Gheorghe primesc şi miere, chiar de la stupii lui. De ambele părţi, toată lumea pare să fie încântată. Când vine vorba de delicatesele ţăranilor, n-are nimeni niciun dubiu. Ce e făcut de ei, e artă pură. Iar artiştii de la ţară taie şi porci dacă vor, înainte de Paşte.

Momentan, pensiunile şi vilele din zona Bran-Moeciu care oferă turism rural sunt rezervate în proporţie de 60 la sută pentru zilele de Paşte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Orăşenii aleg să-şi petreacă Paştele la ţară