Antena Meniu Search
x

Video Oraşul din România care s-a întors în timp. Peste 100 de războinici daci şi legionari romani au oferit turiştilor o lecţie de istorie vie

Peste 100 de războinici daci şi legionari romani dau zilele acestea lecţii de istorie vie, la festivalul dacic de la Piatra Neamţ. Cele mai importante trupe de reconstituire istorică din România readuc la viaţă scene din viaţa dacilor şi romanilor, lupte corp la corp între gladiatori şi poveşti antice, de peste două mii de ani.

de Redactia Observator

la 30.07.2023, 09:26

Vezi și

Cei care ajung la festival au parte de o lecţie de istorie. Pot să afle informaţii despre stilul de viaţă al dacilor sau al romanilor, despre vestimentaţia lor, armele dar şi podoabele pe care le foloseau.

Participant: Este tipul de armură folosită de către legionarul roman arma cea mai frecvent folosită de către leionari este gladiusul şi vedeţi în picioare sandalele tunică, era echipamentul de bază folosit de legionarul roman

Reconstituirea vie a lecţiilor de istorie i-a fascinat pe toţi, dar mai ales pe cei mici.

Vizitator: E un amestec de dorinţă de a reconstitui trecutul şi o nostalgie pentru trecut, şi o încercare de înţelegere a trecutului.

Pe acelaşi subiect

Gladiator: Există un mit cum că gladiatorii mureau foarte des. E fals! Ei fiind greu de găsit, sportivi fiind, nu-şi permiteau să fie omorâţi şi atunci erau folosiţi doar ca spectacol.

Copil: Mi se pare foarte interesant că înveţi foarte multe despre romani, despre daci şi înveţi istorie în primul rând.

Spectatorii au descoperit şi arta meşteşugurilor dacice de acum 2000 de ani.

Artist popular: E o reproducere după o broderie tot asa din lână pe cânepă, lână vopsită cu rădăcină de roibă.

Festivalul dacic Petrodava continuă şi astăzi, când spectatorii vor asista la reconstituirea unei bătălii dintre daci şi romani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Oraşul din România care s-a întors în timp. Peste 100 de războinici daci şi legionari romani au oferit turiştilor o lecţie de istorie vie