Antena Meniu Search
x

Video Lecţie de istorie în centrul Timişoarei, la Castelul Huniade. Cavalerii, domniţele, ostaşii turci sau meșteșugarii s-au întâlnit pentru un adevărat spectacol

A fost atmosferă medievală, în centru Timisoarei, la Castelul Huniade. Zeci de cavaleri, domniţe, soldaţi imperiali şi meşteşugari au fost prezenţi la cel mai aşteptat eveniment dedicat istoriei medievale. Luptele cu spada sau turnirurile cavalereşti au transformat a cincea ediţie a festivalului într-o adevărată lecţie de istorie în aer liber.  

de Redactia Observator

la 16.07.2023, 11:35

Vezi și

Centru Timişoarei a fost locul unde cavalerii, domniţele, ostaşii turci sau meșteșugarii s-au întâlnit pentru a face un adevărat spectacol, desprins din perioada epocii medievale. Iar tehnica de luptă, veche de sute de ani i-a atras ca un magnet pe oameni.

Turist: Am venit să vedem luptele de pe cavaleri şi luptele de pe cai. Foarte frumos! Nu ne aşteptam la aşa ceva. 

Fetiţă: Îmi plac şi domniţele şi cavalerii. Cavalerii mi se par palpitantă, şi domniţele foarte elegante. Îmi place foarte mult. Am şi cărţi cu Ştefan cel Mare, Mihai Viteazul, Matei Corvin. 

Aici am întâlnit-o şi pe Natalia. A venit din New York pentru a vedea cum au trăit strămoşii ei. 

Natalia: Am trăit în New York cea mai mare parte a vieţii mele, până recent, iar în urmă cu trei ani m-am mutat în Puerto Rico. Cred că România e unică. 

Reconstituirea unor fragmente din istorie şi vestimentaţia cu tradiţie veche au atras toate privirile. 

Participat: Este o reprezentaţie a monedei bizantine, a celor mai mari nobili . În acest caz este îmbrăcămintea împărătesei bizantine, pe care o poţi recunoaşte datorită butonilor tradiţionali. Această parte este denumită "loros" pentru că era însemnul celui mai înalt rang nobil. În cazul femeii, poate fi doar împărăteasă, pentru ca nicio altă femeie nu poate purta "loros" în Imperiul Bizantin. Putem vedea că sunt 3.500 de perle naturale pe rochie. 

Festivalul Medieval al Castelului Huniade a ajuns la a cincea ediţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Lecţie de istorie în centrul Timişoarei, la Castelul Huniade. Cavalerii, domniţele, ostaşii turci sau meșteșugarii s-au întâlnit pentru un adevărat spectacol