Antena Meniu Search
x

(P) Ce tip de poartă e mai bun pentru curtea casei sau grădină 

Dacă ai ajuns la momentul în care este nevoie de amenajarea gardului și a porții, atunci vei avea nevoie de toate informațiile pentru a alege produse de calitate, care să se potrivească stilului casei tale. Cum se alege poarta pentru gardul pe care vrei să-l montezi și ce caracteristici trebuie să aibă aceasta, iată câteva întrebări la care vom răspunde în cele ce urmează.

De Redactia Observator la 02.08.2021, 14:22
Ce tip de poartă e mai bun pentru curtea casei sau grădină
Ce tip de poartă e mai bun pentru curtea casei sau grădină - unsplash

Porțile metalice sunt o soluție sigură și estetică

Dacă te-ai gândit la un gard din fier forjat, cu siguranță ar trebui să iei în calcul și instalarea unei porti metalice, care să se potrivească cel mai bine contextului ales. Aceste tipuri de porți sunt foarte rezistente și durabile, iar acest lucru se datorează tocmai procesului de prelucrare prin care trece fierul forjat. Caracteristicile de rezistență sunt superioare, așa că aceste tipuri de porți metalice sunt adesea preferate în detrimentul altor tipuri.

Este important să știi că porțile metalice au și costuri relativ reduse față de alte tipuri de produse similare, acest aspect fiind datorat în mare parte prețului mic al materiei prime. De remarcat însă este și faptul că aceste tipuri de porți pot fi folosite atât pentru gardul delimitator al proprietății, cât și în cadrul grădinii, pentru a facilita accesul în anumite zone în care traficul este restrâns (cum ar fi grădinile cu flori, trecerile spre grădini interioare sau zonele spre gazon).

Porți din tablă pentru a economisi bani

Unele dintre cele mai ieftine tipuri de porți sunt cele din tablă, deoarece în sine tabla este un material foarte ieftin. La nivel de asamblare nu vei avea nevoie de foarte multe accesorii sau materiale, iar montajul în sine nu necesită echipe specializate de montatori. De asemenea, dacă te gândești la rezistență, pentru că în general porțile din tablă se monteaza ca prelungire a unor structuri existente, pe bază de soclu de beton și profile metalice de susținere, nu vei întâmpina probleme la nivel de flambaj al structurii. 

Porțile din tablă sunt structuri ușoare, însă marele dezavantaj al acestora este acela că necesită tratamente anticorozive de suprafață, pentru a putea rezista cât mai bine la factorii de mediu.

Porți din WPC pentru eleganță și rafinament

Dacă ai optat pentru un gard din lemn compozit, vei vedea că acesta te va convinge să montezi și o poartă din același material. Panoplia de culori, foarte bogată de altfel, rezistența, durabilitatea la factori exteriori, la raze UV și la șocuri mecanice, toate aceste aspecte sunt avantajoase atunci când vine vorba despre porți WPC.

În plus, te vei bucura de un gard cu poartă dintr-un material care imită foarte bine lemnul, dar are caracteristici mult mai bune. Lemnul compozit nu mucegăiește, nu putrezește și nu permite dăunătorilor să atace structura. Din punct de vedere al costurilor aceste tipuri de porți s-ar putea să fie mai scumpe decât porțile uzuale, însă investiția este eficientă, pentru că aceste produse îți vor oferi același grad înalt de calitate pentru o perioadă îndelungată.

Porți din lemn pentru un aspect rustic

Dacă gardul este realizat din lemn, mergând cumva pe ideea de grădină rustică, atunci vei avea nevoie de o poartă din lemn, care să se potrivească la ansamblul structural. Lemnul însă are cerințe destul de mari, drept pentru care s-ar putea să fie provocator să îngrijești ani de-a rândul o astfel de structură. Lemnul nu este cel mai rezistent material la foc, el suferă fluctuații la cicluri de îngheț-dezgheț și, de cele mai multe ori, poate fi atacat de dăunători. Firește însă, există metode prin care te poți ocupa de partea de mentenanță, dar acestea pot fi costisitoare și destul de obositoare în timp. 

Fiecare dintre aceste tipuri de porți te ajută să delimitezi perfect zonele grădinii tale și perimetrul proprietății, alături de gardul potrivit, așa că va trebui să faci alegerea în funcție de preferințele tale și bineînțeles de stilul potrivit. Indiferent de alegere, este indicat să optezi pentru calitate și să te documentezi cât mai bine despre avantajele și dezavantajele fiecărui produs în parte. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » (P) Ce tip de poartă e mai bun pentru curtea casei sau grădină