Antena Meniu Search
x

(P) Importanța amplasării prizelor într-o locuință din punctele de vedere ale siguranței și eficienței

Cu toții am fost acolo. Totul în cameră – mobilierul, televizorul, elemente de decor și așa mai departe, toate au fost așezate în poziția optimă, iar aspectul este ceva ce parcă arată direct dintr-o revistă de design interior. Totuși, la final realizăm faptul că, un element atât de simplu, lipsește din anumite zone în care ne-am dori să fie: priza. Fie este prea departe pentru a conecta încărcătorul telefonului sau al smartwatch-ului, dar mai există și situația în care avem un modul cu o singură priză și constatăm că este insuficient, iar o remediere a situație poate să devină complicată și poate strica aspectul perfect al camerei.

Importanța amplasării prizelor într-o locuință din punctele de vedere ale siguranței și eficienței
Importanța amplasării prizelor într-o locuință din punctele de vedere ale siguranței și eficienței

Există tot felul de situații în care putem avea nevoie de o priză în plus, și tocmai din acest motiv este recomandat să instalați mai multe prize în jurul patului sau în jurul biroului, astfel încât să nu ajungeți în situația de a conecta adaptori complet inestetici cu mai multe ieșiri sau prelungitoare care trebuie să străbată încăperea pe diagonală, impiedicandu-vă zi de zi de acel cablu.

Există mai multe motive pentru care trebuie să fiți atenți de la bun început dacă renovați să construiți, cu privire la amplasarea prizelor și la numărul acestora.

Trebuie să evitați suprasolicitarea

Tehnologia este prezentă în case acum mai mult că niciodată. În fiecare locuință există extrem de multa aparatură care trebuie conectată la prize astfel încât să poată fi utilizate. De asemenea, odată cu această creștere a tehnologiei a venit și necesitatea adaptării fiecărei locuințe astfel încât să ne poată asigura alimentarea tuturor dispozitivelor. O locuință cu un număr tradițional de prize s-ar putea să nu poată oferi suficiente puncte de conectare pentru a se potrivi nevoilor din ziua de astăzi.

Eliminarea dezordinei

În același mod că și primul motiv, adăugarea de prize oferă mai multe locuri pentru conectarea dispozitivelor dumneavoastră. Când există suficiente prize pentru fiecare dispozitiv și ușor de accesat la curent, puteți reduce cantitatea de prelungitoare întinse peste podea, lucru care este total inestetic și chiar vă puteți accidenta. Un număr mai mare de prize așezate în locurile potrivite, vă menține locuință mai ordonată și îmbunătățește aspectul general.

Îmbunătățirea siguranței

Există și alte locuri decât camera de zi pentru a adăuga și prize. Aveți nevoie de ele în bucătărie și baie, locuri în care lipsa prizei vă poate obliga să întindeți cablurile peste sau în apropierea locurilor cu apă curentă – un lucru foarte periculos pentru siguranța dumneavoastră. De exemplu, puteți monta o priza în baie în apropierea intrării, la intaltime, care să servească pentru mașină de spălat, pentru un uscător de par, pentru un aparat de ras și lista poate continua. În plus, tot în ceea ce privește siguranță, montând mai multe prize în locuință și uitând de prelungitoare, nu veți mai solicita un singur dispozitiv cu mai multu consumatori.

Comoditate

Adăugarea de prize suplimentare în locurile în care știți că o să aveți nevoie, vă asigură de faptul că nu trebuie să rearanjați mobilierul în funcție de acestea și nici nu trebuie să spargeți din noi pentru a monta altele noi. Dacă vă faceți un plan bine pus la punct de la bun început sau pur și simplu dacă veți monta mai multe prizie în locuri în care puteți avea la un moment dat nevoie, vă va fi mult mai confortabil atunci când aveți nevoie de o sursă de electricitate.

Puteți alege produse multifuctionale și cu funcție inteligentă

De exemplu, puteți achiziționa prize Electrice Constructii accesând magazinul online Electriceconstructii.ro, unde puteți găsi o gamă extrem de variată de prize clasice de perete, cât și prize smart sau prize care integrează o ieșire USB care este ideală pentru cablul de la un smartphone sau tabletă. În acest fel, veți împușca 2 iepuri dintr-o lovitură și puteți utiliza o lampă și încarca smartphone-ul simultan, prin intermediul unei prize simple și elegante.

Pe scurt, este absolut necesar să aveți suficiente prize în casa dumneavoatra. în zilele noastre. Marea majoritate a oamenilor au smartphone-uri, poate chiar două astfel de device-uri, poate un smartwatch sau o tabletă, iar toate acestea pe lângă clasicele electronice precum un televizor, o lampă pentru noptieră, un calculator și așa mai departe, toate acestea necesitând surse pentru încărcare.

Fie că doriți să renovați locuința ori doriți să construiți una de la zero, planificarea sistemului electric este o acțiune foarte importantă pe care nu trebuie să o neglijați deoarece vă puteți întâlni cu tot felul de situații pe care nu le-ați prezis și ulterior veți dori să faceți modificări care implică nu doar cheltuieli, ci și deranj și timp pierdut.

Apelând la profesioniști din domeniu precum sunt cei de la Electriceconstructii.ro, în urma unui plan bine pus la punct, aveți posibilitatea de a achiziționa cele mai bune produse pentru un sistem electric de calitate, un sistem electric care să dureze și care să facă față chiar și în cazul unor consumatori mari. Tot ce aveți nevoie puteți găsi la numai un simplu click distanță accesând Electriceconstructii.ro, de la prize și întrerupătoare, până la doze, cabluri, panouri de siguranțe pentru interior sau exterior, papuci pentru legături și lista poate continua.

Toate detaliile vă sunt puse la dispoziție pe site, astfel că, sunteți invitați să accesați Electriceconstructii.ro, iar dacă aveți orice întrebare sau nelămurire, nu ezitați să luați legătura cu acești profesioniști în domeniu și cu siguranță aici puteți găsi produsele dorite și corespunzătoare pentru nevoile pe care le aveți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » (P) Importanța amplasării prizelor într-o locuință din punctele de vedere ale siguranței și eficienței