Pachețelul elevilor, plin de E-uri
Pacheţelul de acasă e istorie pentru cei mai mulţi elevi din România. A fost înlocuit de chipsuri, gogoşi şi sandwich-uri vândute chiar la magazinele de lângă şcoli.
Asta deşi, teoretic, din chioşcurile care se află în interiorul unităţilor şcolare ar trebui să lipsească mâncarea nesănătoasă. Jumătate dintre copii nu mai iau micul dejun acasă şi până la prânz îşi umplu stomacul doar cu alimente periculoase.
E scuza vânzătorului, care are conştiinţa împăcată. Deşi chioşcul e la doar doi paşi de şcoală. Aşa cum se întâmplă peste tot. Elevii trebuie doar să iasă pe poarta şcolii.
Pentru stomac, însă, nu sunt tocmai bune. Medicii spun că o dietă dezechilibrată de la vârsta la care organismul e în creştere înseamnă un viitor plin de probleme de sănătate: diabet sau boli cardio-vasculare.
Soluţia: părinţii ar trebui să reînvie tradiţia pacheţelului de acasă, care să conţină cel puţin un fruct.
O iniţiativă a Ministerului Educaţiei spune că, în viitor, elevii ar putea avea parte de o masă caldă la şcoală. Însă promisiunea ministrului ar putea deveni realitate abia în 2020.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰