Antena Meniu Search
x

Video Pachetele de beneficii extra-salariale îi motivează pe români aproape la fel de mult ca salariul în sine

Nu doar banii îi motivează pe angajaţi. Un pachet de beneficii extra-salariale îi face pe oameni să fie mai mulţumiţi de locul lor de muncă. Unii apreciază bonusurile cât mai practice, precum decontarea transportului sau abonamente medicale. Alţii ar vrea ca angajatorul să le plătească şi orele la psiholog, de pildă.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 08.06.2021, 09:54

Vezi și
  • 60% dintre angajaţii români s-au bucurat de beneficii extrasalariale, în ultimul an.

După un an în care ameninţarea pandemiei ne-a afectat pe toţi, într-o măsură mai mare sau mai mică, nu este de mirare rezultatul acestui sondaj. Studiul a fost realizat printre membrii unei platforme online dedicată angajaţilor din ţara noastră. Iar cei mai mulţi dintre ei, 4 din 10, au spus că cel mai important beneficiu extra-salarial pe care pot să-l primească este o asigurare de sănătate la o clinică privată.

Mai apoi, oamenii vor să fie ajutaţi în ceea ce priveşte munca de la domiciliu şi speră ca angajatorul să le ofere tehnica necesară, dar şi să le deconteze o parte din cheltuielile care provin din plata utilităţilor sau a chiriei.

60% dintre angajaţii români s-au bucurat de beneficii extrasalariale, în ultimul an

Sunt însă şi angajaţi pentru care suportul moral este foarte important. 19% dintre angajaţi au spus că angajatorul ar fi bine să le plătească orele de psihoterapie. Iar aceste cifre nu trebuie să ne surprindă dacă ne uităm la un studiu realizat la finalul anului trecut de aceeaşi platformă online care a scos la iveală că angajaţii românii se declară stresaţi şi temători şi doar 4% dintre ei au apelat la serviciile unui psihoterapeut în timp ce alţi europeni, precum cehii, au recunoscut că 34% dintre ei merg în mod frecvent la psiholog.

Pe de altă parte, datele mai arată că, anul trecut, aproape 60% dintre angajaţii români s-au bucurat de anumite beneficii extrasalariale cum ar fi tichete de masă sau testare gratuită pentru Covid la locul de muncă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Pachetele de beneficii extra-salariale îi motivează pe români aproape la fel de mult ca salariul în sine