Antena Meniu Search
x

Pacienții infectați cu noul coronavirus, care nu au simptome, ar putea fi externați mai repede, în anumite condiții

Pacienţii confirmaţi cu noul coronavirus care nu au simptome, vor fi externaţi mai repede. Dacă până acum stăteau în spital până primeau rezultate negative la două teste consecutive, acum vor fi externaţi după 10 zile.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 23.06.2020, 20:07

Vezi și
  • Pacienții cu coronavirus, care nu au simptome, ar putea fi externați după 10 zile.
  • Chiar și pacienții care au coronavirus și prezintă simptome ușoare ar putea fi externați mai repede.

Ministrul Sănătății a decis astăzi ca pacienții asimptomatici să fie testați în cea de-a opta zi de spitalizare.

Astfel, sunt două variante. Fie rezultatul testului este unul pozitiv, fie este unul negativ.

În cazul în care rezultatul testului este unul pozitiv, pacientul va fi evaluat de medic, iar în cazul în care acesta va decide, bolnavul va fi externat în cea de-a zecea zi, însă cu o recomandare fermă ca pacientul să rămână izolat la domiciliu încă patru zile, timp în care nu are voie să intre în contact cu nicio altă persoană.

Dacă rezultatul testului este negativ, atunci pacientul va fi externat tot în cea de-a zecea zi, dar își pot relua viața normală imediat.

De asemenea, și pacienții asimptomatici care au probleme renale și care trebuie să facă dializă vor putea fi și ei externați mai devreme, însă vor rămâne internați 14 zile pentru că, știm foarte bine, nu se poate face această procedură la domiciliu.

Sunt vești bune și pentru pacienții cu forme ușoară de boală. Dacă aceștia nu au febră și li se ameliorează simptomele pentru 72 de ore, vor putea fi și ei externați după 10 zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Pacienții infectați cu noul coronavirus, care nu au simptome, ar putea fi externați mai repede, în anumite condiții