Antena Meniu Search
x

Pacienți transferați de la Brașov la Ploiești, în lipsa locurilor la ATI

În lupta cu coronavirusul, România resimte lipsurile sistemului medical. Locurile insuficiente de la Terapie Intensivă impun transferul pacienţilor între spitale. Un bărbat şi o femeie infectaţi cu Covid-19, ambii aflaţi în stare gravă, au fost transferaţi de la Braşov la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploiești. Misiunea a avut un protocol strict, însă. Cum în Ploieşti nu există aeroport, elicopterul a aterizat în Capitală, de unde au fost preluaţi de ambulanţe SMURD şi duşi la Ploieşti. Un astfel de transfer a avut loc şi de la Piatra Neamţ la Iaşi.

de Redactia Observator

la 24.04.2020, 11:54

Vezi și
  • Pacienți transportați cu elicopterul între spitale
  • Misiunile au avut un protocol strict

Elicoperul MAI a decolat de pe aeroportul din Ghimbav, seara trecută, la ora 21 şi 30 de minute. Doi pacienţi au fost să transferaţi de la Spitalul Judeţean din Braşov la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Decizia a fost luată pentru că la unitatea medicală din Braşov sunt disponibile 15 paturi ATI. Din cele 15, 12 sunt deja ocupate. Pregătirile au fost stricte pentru ca totul să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă. Însă, din cauză că la Ploieşti nu există aeroport, s-a făcut ocol. prin Capitală. Elicopterul a aterizat la baza Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, de lângă Băneasa.

Două ambulanţe SMURD i-au transportat pe cei doi pacienţi către clinica din Ploieşti, unde a fost activat Planurl Roşu de intervenţie.

DR. VIOLETA TĂNASE- PURTĂTOR DE CUVÂNT SJU PLOIEȘTIAu ajuns la noi doi pacienţi de la Braşov, o femeie în vârstă de 34 de ani şi un barbat în vârstă de 64 de ani. Bărbatul este un pacient dializat. Ambii sunt în stare gravă, pe suport ventilator, şi au fost transportaţi pe culoarul special amenjat pentru traseul pacienţilor confirmaţi Covid-19 către reanimare.

Cei doi pacienţi au fost internaţi pe secția specială de ATI pregătită aici.

Un astfel de transfer a avut loc şi de la Piatra Neamţ către Iaşi. Un elicopter MAI a decolat de pe stadionul din oraş şi a transportat trei pacienţi în stare critică, infectaţi cu coronavirus.

Două femei şi un bărbat cu vârste cuprinse între 61 şi 72 de ani sunt acum trataţi la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Pacienți transferați de la Brașov la Ploiești, în lipsa locurilor la ATI