Antena Meniu Search
x

De astazi, intra in vigoare coplata, taxa ce trebuie achitata de fiecare pacient la externare

Si vizitele la spital ne vor costa mai mult. Incepand de astazi, mult-trambitata "coplata" trebuie sa devina realitate. Numai ca in practica spitalele nu prea stiu cat si cum sa incaseze de la pacienti la externare.

Vezi și

Birocratia incurca teribil la incasarea acestei taxe, din doua motive. In primul rand, spitalele spun ca nu se pot apuca sa incaseze bani de la pacienti pentru ca nu au inca semnate contractele semnate cu cei de la Casele de Sanatate. In al doilea rand, nivelul taxei trebuie stabilit de consiliile de administratie ale spitalelor, consilii care inca nu s-au reunit pentru a transa aceasta problema.

Asadar, va mai dura ceva pana taxa se va aplica. Cert e ca nu va putea depasi valoarea de 10 lei si va fi platita o singura data, la externare.

Managerii spitalelor spun chiar ca incasarile vor fi atat de mici incat abia se vor simti in bugetele unitatilor. Pe de alta parte, pacientii sustin ca introducerea coplatii nu va aduce si un plus in ceea ce priveste calitatea serviciilor oferite. Coplata este totusi stipulata in contractul-cadru pentru perioada 2013-2014 si, deci, obligatorie.

Iar ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu spune ca scopul ei este strict de a descuraja internarile fictive, care consuma bani fara rost.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » De astazi, intra in vigoare coplata, taxa ce trebuie achitata de fiecare pacient la externare