Antena Meniu Search
x

Situaţie DRAMATICĂ la spitalul din Slatina, unde, pentru un RMN, pacienţii aşteaptă JUMĂTATE DE AN

Aproape o jumătate de an! Atât trebuie să aştepte pacienţii care au nevoie de un Computer Tomograf sau un RMN.

Vezi și

Aproape o jumătate de an! Atât trebuie să aştepte pacienţii care au nevoie de un Computer Tomograf sau un RMN. Se întâmplă la Spitalul de Urgenţă din Slatina, unde numărul bolnavilor pe lista de aşteptare pentru aceste investigaţii a ajuns la 500. Excepţie fac doar cazurile urgente sau persoanele care sunt internate.

Situaţia în spitale este disperată. Bolnavii care au nevoie de analize amănunţite trebuie să aştepte luni de zile şi, în această perioadă, să-şi ia mai multe bilete de trimitere.  În acest moment, pe lista de aşteptare sunt aproape 500 de oameni. Conducerea spitalului din Slatina spune că s-a ajuns în această situaţie din cauza lipsei fondurilor. 

Catalin Pătru, director medical Spitalul de Urgenţă Slatina: "În situaţia în care în una din lunile respective se ajunge la limita fondului atribuit prin contract, celelalte solicitări pentru servicii gratuite se reprogramează. Din păcate, la valoarea serviciilor care sunt decontate, nu este suficient pentru toţi pacienţii care prezintă solicitare şi sunt asiguraţi."

Suntem la începutul lunii octombrie, dar la uşa cabinetului aşteaptă pacienţi care s-au programat din martie sau aprilie: "Din 13 martie. De atunci m-am programat. Pentru că eu am terminat citostaticul în ianuarie şi după citostatic trebuia făcut tomograful, ca să văd ce mai e acolo şi nu s-a putut. Nici în spital nu s-a putut face. Fiind internată, după citostatic n-am putut să-l fac, că erau mulţi pacienţi care trebuiau să-l facă.", spune o pacientă.

Pe acelaşi subiect

La spitalul din Slatina trebuie să aştepţi o jumătate de an dacă vrei să-ţi faci un CT sau un RMN. Singurii care beneficiază de aceste investigaţii în acest moment sunt cei cu cazuri urgente şi cei care sunt internaţi aici.

O alternativă ca starea pacientului să nu se agraveze este plata acestor analize. Dar nu mulţi îşi permit preţul atât de mare. 

La spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru investigaţiile imagistice programate se alocă lunar 47.000 lei, suma extrem de mica avand in vedere ca include nu numai tomografii si RMN -uri, ci si radiologii, ecografii sau mamografii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Situaţie DRAMATICĂ la spitalul din Slatina, unde, pentru un RMN, pacienţii aşteaptă JUMĂTATE DE AN