Antena Meniu Search
x

Pădurea Hoia Baciu din Cluj, la un pas de a deveni cartier de blocuri

Misterioasa pădure Hoia Baciu de lângă Cluj este la un pas de a deveni un cartier de blocuri! Pădurea este cunoscută în întreaga lume pentru evenimentele stranii care ar avea loc acolo, iar deja peste 10 mii de clujeni au semnat o petiţie pentru protejarea acesteia. Autorităţile, în schimb, spun că dacă va începe construcţia unui cartier, pădurea nu va fi afectată.

de Redactia Observator

la 22.05.2020, 11:15

Vezi și
  • Petiție pentru protejarea pădurii Hoia Baciu
  • Zona, vizitată anual de mii de turiști

Liniştea zonei forestiere în care au fost amenajate chiar şi trasee turistice a fost tulburată de buldoexcavatoare. Aici se pregăteşte o zonă imobiliară, cu sute de apartamente.

Pădurea Hoia Baciu este vizitată anual de mii de turişti, mulţi dintre ei veniţi din străinătate. Locul, însă, nu va mai fi niciodată la fel pentru că blocurile se vor construi la doar câţiva metri de traseul turistic.

Activiştii de mediu spun că dacă imobilele vor fi construite atât de aproape de liziera pădurii, întreg habitatul de acolo va fi afectat.

Adrian Dohotaru, activist de mediu - Cerem protejarea pădurii Hoia, dar şi a unei zone limitrofe pădurii Hoia şi în sensul acesta am creat cea mai mare petiţie a Clujului, cu peste 10 mii de semnatari care cer să nu mai fie tăieri abuzive în Hoia şi să protejăm cât mai bine această pădure care este un plămân verde pentru oraş.

Oamenii care vizitează frecvent zona, în căutarea unei oaze de linişte, sunt împotriva dezvoltării unui complex imobiliar in zonă.

Reprezentanţii Primăriei Floreşti, comuna de care aparţine zona respectivă, susţin însă că există solicitări pentru constucţia blocurilor, pe care sunt nevoiţi să le aprobe, dacă dezvoltatorii vor obţine toate avizele.

Pădurea Hoia Baciu este unul dintre cele mai faimoase locuri din lume, în care se înregistrează fenomene paranormale. Aceasta a devenit celebră începând cu anii '60, de când au început să fie semnalate apariții inexplicabile în fotografii, cum ar fi un OZN. Mai mulţi producători străini au făcut chiar şi documentare despre misterioasa pădure.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Pădurea Hoia Baciu din Cluj, la un pas de a deveni cartier de blocuri