Antena Meniu Search
x

Pandemia de coronavirus schimbă fotbalul, la nivel de amatori

Pandemia a schimbat regulile în sport! După mai bine de 100 de zile de pauză, argentinienii s-au putut întoarce pe terenurile de fotbal. Dar jocul cu balonul nu mai seamană cu cel pe care îl ştiam. Terenul este împărţit în mai multe chenare, iar fiecare jucător trebuie să stea în propriul dreptunghi. În acest fel, sportivii păstrează distanţa socială şi previn răspândirea virusului.

de Redactia Observator

la 04.07.2020, 11:44

Vezi și
  • Distanțare socială pe... terenul de fotbal
  • Depășirea chenarului, motiv de penalty

Aşa arată un stadion în anul 2020. Terenul este delimitat în mai multe chenare iar fiecare sportiv stă în propriul dreptunghi. În acest fel, jucătorii evită contactul fizic. Pe stadionul din Pergamino au fost trasate 12 astfel de chenare.

Gustavo Ciuffo, patron al unui club sportivTrebuia să fie o activitate de 10 persoane, așa că am creat ceea ce noi numim fotbal de masă. Suntem fericiți pentru că am rezolvat această problemă într-un moment atât de dificil pentru țara noastră, din cauza pandemiei.

Dacă până acum fotbalul era un joc de anduranţă, acum a devenit mai mult un joc al paselor. Iar asta deoarece părăsirea chenarului e caz de penalty. Dribblingul mai este permis, atâta timp cât jucătorul stă în propriul dreptunghi.

Gustavo Ciuffo, patron al unui club sportivPentru argentinieni, fotbalul este la fel de important ca ceaiul pe care îl bei cu prietenii o dată sau de două ori pe săptămână, la fel de important ca timpul petrecut în aer liber sau la plajă.

Dacă în mod normal o echipă de fotbal era formată din 11 jucători, acum are doar 5. În acest fel, jocul respectă măsurile impuse în Argentina, care nu permit ca adunările să aibă mai mult de 10 persoane. Noile reguli nu par să-i deranjeze pe sportivi. Din contră. Oamenii sunt fericiţi că pot juca din nou.

Martin Rodriguez, jucătorDacă ar fi după mine, aş juca fotbal de luni până luni. Iubesc să joc fotbal!

Noile reguli nu se aplică şi ligilor profesioniste, care aşteaptă reluarea sesiunilor de antrenament. Totul în contextul în care, jocurile sportive sunt în continuare interzise în Argentina, din cauza pandemiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Pandemia de coronavirus schimbă fotbalul, la nivel de amatori