Antena Meniu Search
x

Papucii confecționați la Viscri sunt celebri în Occident

Localitatea braşoveană Viscri a ajuns cunoscută în toată lumea, abia după ce Prinţul Charles şi-a cumpărat acolo o casă.

Vezi și

Localitatea braşoveană Viscri a ajuns cunoscută în toată lumea, abia după ce Prinţul Charles şi-a cumpărat acolo o casă şi a lăudat peste tot frumuseţea regiunii! Ulterior, bunătăţile preparate de gospodarii din Viscri au devenit celebre în Occident. Iar acum străinii se dau în vânt după obiectele tricotate de oamenii locului.

Şi nu doar negustorul îşi laudă marfa. Mănuși, haine de lână, papuci din lână sau din pâslă tratată pleacă dincolo de graniţă. După ce Prințul Charles le-a făcut reclamă când a vorbit despre aceste locuri de poveste, tot ceea ce iese din mâinile sătenilor din Viscri este la mare căutare.

Oamenii împletesc lâna sau bumbacul cu migală. Preferă să lucreze cu o pereche de andrele și să vândă apoi străinilor papuci şi chiar lenjerii de pat, decât să stea în soare la întors fânul sau la prășit cartofii. Sosetele pentru vânători, botoşeii sau pălăriile sunt exportate cu ajutorul unor fundaţii. Afacerea devine profitabilă, iar produsele, marcă înregistrată. Ca şi deja celebra dulceaţă de Viscri.

Reţeta e simplă. Doar fructe şi zahăr. Şi niciodată conservanţi. Nici măcar banala aspirină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Papucii confecționați la Viscri sunt celebri în Occident