Antena Meniu Search
x

Parcare demnă de o metropolă, într-o comună din Bistriţa Năsăud

Ce nu au reuşit edilii marilor oraşe, a reuşit un primar dintr-o comună din Bistriţa Năsăud. Este vorba despre două parcari etajate ultra moderne. Proiectul a rezolvat problema locatarilor din aproximativ 250 de apartamente.

de Redactia Observator

la 27.05.2020, 17:29

Vezi și
  • Autorităţile au decis defiinţarea garajelor
  • În schimbul lor au făcut loc unor parcări moderne.

Oamenii improvizaseră garaje pentru autoturisme dar şi pentru depozitarea diverselor obiecte din casă. Zona ajunsese o adevărată mahala.

De-a lungul anilor în Prundu Bârgăului au fost ridicate 15 blocuri, dar nimeni nu a luat în calcul şi nevoia oamenilor de a-şi parca autoturismelor.

Aşa se face că spaţiul dintre blocuri s-a transformat în timp într-o adevărată mahala unde fiecare şi-a ridicat cum a putut câte un garaj.

Doru Crisan-primar Prundu Bargaului: Era un focar de infecţie, erau foarte multe garaje făcute de pe vremuri, unde oamenii isi tineau si animale.

Şi pentru că vorbim de una dintre cele mai aglomerate zone ale comunei, autorităţile au decis defiinţarea garajelor şi construirea unor parcări moderne.

Doru Crisan-primar Prundu Bargaului: Fiind un spatiu extraordinar de mic si destul de stramt. Am hotarat sa facem aceste graraje si aceste boxe. Partea de jos boxe si partea de sus locuri de parcare. Parcările sunt libere, cetatenii din zona pot parca gratis, partea de jos, pentru boxa, se inchiriaza.

Avantaje există şi pentru şoferii care au renunţat la maşinile pe combustibil.

Doru Crisan-primar Prundu Bargaului: Am tras instalatie electrica trifazată, vine montat un aparat de încărcare pentru masinile electrice. Sunt doua prize, cu doua aparate.

Deşi sceptici la început, acum locuitorii comunei se mândresc cu noul spaţiu de parcare.

Planurile edilului nu se opresc aici. Alte două proiecte pentru parcări vor prinde viaţă în comuna bistriţeană. Până acum primăria a investit două milioane de lei pentru proiectul parcărilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Parcare demnă de o metropolă, într-o comună din Bistriţa Năsăud