Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Tarifele majorate la parcare în București au intrat în vigoare. Cum au reacționat șoferii

Pentru a parca maşina în centrul capitalei ai nevoie de un portmoneu gros. Cine vrea să mai meargă cu maşina la muncă şi parchează în centru, trebuie să pregătească banii.

de Redactia Observator

la 02.07.2018 , 01:42

De la 1 iulie este oficial, pentru a parca maşina în centrul Bucureștiului ai nevoie de un portmoneu gros. Cine vrea să mai meargă cu maşina la muncă şi parchează în centru, trebuie să pregătească banii.

Pentru 8 ore de staţionare va avea de plătit nu 12 lei ca pâna acum, ci 140 de lei. Pentru bucureşteni vestea a picat ca un şoc. Deşi noile tarife la parcare în București au intrat deja în vigoare, prea puţini ştiu ce cheltuială îi aşteaptă.

La ora prânzului, centrul capitalei e deja plin de maşini. Chiar şi într-o zi de duminică, să găseşti un loc liber la Universitate e o provocare. Noile tarife i-au luat prin suprindere pe şoferi.

Vezi și

"Mi se pare exagerat. Problema e că nu ai de ales, dar, sincer, mi se pare exagerat", spune un şofer.

Cum duminică niciun angajat de la Primărie nu a venit să le ceară bani, au parcat şi au plecat. 

Oamenii care lucrează în zonă povestesc că, până acum, mulţi dintre cei care parcau în zona zero a Bucureştiului erau obişnuiţi să fenteze tarifele mici, de doar un leu şi jumătate pe oră.  

Noile tarife ar urma să reducă aglomeraţia din Bucureşti. În centru, preţurile piperate vor fi valabile întreaga zi, chiar şi la sfârşit de săptămână. Primii care vor renunţa la maşini vor fi studenţii.

Pentru a-i ajuta pe şoferi, Primăria Capitalei îşi propune să construiască 6 parcări în punctele de intrare în oraş.

O parcare cu peste 400 de locuri urmează să fie construită la intrarea în Pantelimon. Aceasta va putea fi folosită de toţi şoferii care vin în capitală din comunele din partea de sud est. 

După modelul marilor capitale europene, cei care vor să ajungă în centrul oraşului ar trebuie să folosească mai des mijloacele de transport în comun. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Tarifele majorate la parcare în București au intrat în vigoare. Cum au reacționat șoferii