Antena Meniu Search
x

În Parcul Grădiştea Muncelului, din Hunedoara, animalele sălbatice strălucesc în faţa aparatelor de fotografiat

Avem colţuri de rai ascunse în munţi, cătune de o frumuseţe rară şi păduri răcoroase care mărginesc drumuri pietruite. Iar pe unele cărări ne putem întâlni cu cerbul, cu ursul sau cu haita de lupi.

de Redactia Observator

la 08.07.2020, 12:24

Vezi și
  • Zona a devenit raiul fotografilor.
  • Unii vin aici de peste mări şi ţări.

Pentru unii este un motiv de panică, însă pentru fotografi o ocazie rară de a-şi practica pasiunea. În Parcul Grădiştea Muncelului, din Hunedoara, animalele sălbatice stau ca la paradă şi strălucesc în faţa aparatelor de fotografiat.

Zona a devenit o atracţie turistică, mai ales pentru cei care ţin să imortalizeze sălbăticiunile în mediul lor natural.

Parcul Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina este un ţinut de vis cu păduri virgine, sute de peşteri şi cascade, colonii de lilieci unice în lume şi animale sălbatice.

Cei care vin în vizită aici pot să dea nas în nas cu. un grup de urşi în căutare de hrană, cu un cerb care îşi face promenada sau cu o haită de lupi. în acţiune.

Remus Suciu, fotograf: Acest parc este o perfecta simbioza intre locuitorii satelor de acolo, catunelor izolate de munte, si natura. Un loc unde te intalnesti si cu un bou la jug, dar te intalnesti si cu ursul.

O spune un iubitor de munte şi fotografie. Remus a surprins, de nenumărate ori în imagini animalele care se perindă pe aici. Cu o acvilă în cuib a umplut un album întreg.

Şi nu doar răpitoarea cu ciocul încovoiat l-a cucerit. Şi cerbii l-au impresionat. S-au lăsat imortalizaţi de parcă ar fi cunoscut de-o viaţă obiectivul aparatului.

Remus Suciu, fotograf: Recomand fotografilor de natura vie sa vina. Nu se ajunge greu, se ajunge chiar foarte usor. Poti sa mergi si cu masina, dar cel mai bine este sa il strabati la pas.

De câţiva ani, zona a devenit raiul fotografilor. Unii vin aici de peste mări şi ţări.

Sebastian Vasiu, fotograf: Este un areal natural unic la noi in tara. Dupa parerea mea, unul dintre cele mai frumoase din Europa si din lume. Am facut cele mai frumoase fotografii. Lucru dovedit si de premiile internationale pe care le-am primit pentru ele.

În afară de Parcul Naţional Grădiştea, în judeţul Hunedoara, mai există alte două arii protejate: parcul Naţional Retezat şi Geoparcul Dinozaurilor dinŢara Haţegului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » În Parcul Grădiştea Muncelului, din Hunedoara, animalele sălbatice strălucesc în faţa aparatelor de fotografiat