Parcul Natural Grădiştea, comoara din Munţii Şureanu
Iarna a dat strălucire peisajelor de basm din Parcul Natural Grădiştea, ascuns între culmile Munţilor Şureanu. Acolo găsiţi cătune risipite pe creste şi în văi, în care locuiesc doar câteva sute de oameni.
Iarna a dat strălucire peisajelor de basm din Parcul Natural Grădiştea, ascuns între culmile Munţilor Şureanu. Acolo găsiţi cătune risipite pe creste şi în văi, în care locuiesc doar câteva sute de oameni.
Peisajul de basm este completat de zecile de specii de animale protejate. Camerele montate de rangeri în păduri au surprins animalele în mediul lor natural.
Ascunsă în inima Munţilor Şureanu, Fundătura Ponorului, un ţinut pitoresc din Parcul Natural Grădiştea, ne dezvăluie o privelişte de basm.
Depresiunea carstică este înconjurată de păduri şi dealuri abrupte, şi este traversată de pâraie, care se ondulează printre stânele, căpiţele de fân şi casele vechi din lemn ale celor câtorva localnici.
- Ministrul Mediului: Toţi urşii periculoşi trebuie împuşcaţi
- Tehnologie de ultimă oră, pentru animalele de companie. Preţurile ajung la 12.000 de lei
- Vapor plin cu viţei plecat spre Israel, blocat 15 zile pe mare. Animalele au ajuns într-o stare deplorabilă: "Pe...
- Ciobănescul german care trăiește cu o avere de sute de milioane de euro. Gunther VI este cel mai bogat câine din...
- Femeie atacată de o haită de câini vagabonzi, pe o stradă din Cluj. S-a refugiat într-un şant, apoi a fost...
Peisajul natural este îmbogăţit de zecile de specii de animalele protejate. Rangerii din Parcul Grădiştea au suprins imagini inedite cu turmele de mistreţi care încercau să se îmbăieze în bălţile îngheţate din Munţii Şureanu.
Căprioarele au fost şi ele suprinse de camerele de monitorizare a faunei, în timp ce îşi căutau mâncare sub stratul de zăpadă. Bucuria rangerilor a fost mult mai mare când au văzut un alt animal.
Administraţia Parcului Natural Grădiştea le recomandă vizitatorilor să nu se aventureze foarte departe de drumurile de acces şi să nu hrănească animalele.
Parcul se întinde pe aproape 40.000 de hectare în Munţii Şureanu.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰