Antena Meniu Search
x

Parcurile din Sectorul 2 al Bucureştiului, invadate de oameni în weekend

15 mai a venit mai devreme în parcurile din sectorul doi al Capitalei. Decizia de redeschidere a acestora a încurajat oamenii să iasă în număr mare şi să uite de distanţarea socială. Aleile au fost aglomerate, în timp ce, pe spaţiile verzi, oamenii chiar şi-au pus păturile ca să facă plajă. "Este un act de inconştienţă", a transmis viceprimarul Capitalei.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 10.05.2020, 23:28

Vezi și
  • Iniţiativa deschiderii a fost a Viceprimarului de sector.
  • Primăria Generală a criticat decizia.

La nici o zi de la decizia controversată de redeschidere a parcurilor din sectorul 2, aleile au fost pline de oameni. Pare că data de 15 mai a venit mai repede. Copiii se dau pe trotinete, în timp ce părinţii aşteaptă la soare. Unii chiar şi-au aşezat păturile pe iarbă pentru... un picnic în aer liber.

În total, 20 parcuri şi-au deschis porţile. Şi toate au fost pline. Aproape nimeni nu a mai ţinut cont că suntem încă în mijlocul pandemiei. Doar câţiva au purtat măşti de protecţie. Iar distanţarea socială pare să fie deja de domeniul trecutului.

La intrările în parcuri au apărut afișe care îi anunță pe cei ieșiți să se bucure de vremea frumoasă că nu au voie în grupuri mai mari de 3 persoane și că nu se pot așeza pe bănci alături de persoane care nu fac parte din familie. Mesajul nu a ajuns însă la toată lumea.

Decizia de redeschidere a parcurilor îi aparţine viceprimarului sectorului 2, care spune că măsura a avut cu totul alt scop decât cel... recreativ.

Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2: Am vazut ca, dupa perioada de izolare, foarte multi oameni voiau sa iasa sa faca putina miscare, alergare usoara, sport individual.

Realitatea a fost însă alta şi a declanşat scandalul între primăria de sector şi cea generală.

Aurelian Bădulescu, viceprimar al Capitalei: Cel puţin pentru această perioadă reprezintă un risc de contaminare colectivă. Dumnealui nu face decât să introducă în discursul public, să aducă în discursul public o acţiune de inconştienţă şi să pună în pericol sănătatea publică!

Restul parcurilor din tot Bucureştul vor fi redeschise după expirarea stării de urgenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Parcurile din Sectorul 2 al Bucureştiului, invadate de oameni în weekend