Antena Meniu Search
x

Video Parcurile din Bucureşti au devenit adevărate jungle urbane, primarul Nicuşor Dan le compară cu un celebru parc din inima Parisului

Parcurile Capitalei sunt frumoase, dar nu le îngrijeste nimeni. Nicuşor Dan spune că spaţiile verzi din oraş seamănă cu grădina Luxemburg, un superb parc situat în inima Parisului. În timp ce primarul vede totul roz, bucureştenii spun că mai rău decât acum nu a fost niciodată. Parcurile au devenit adevărate jungle urbane.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 24.05.2022, 20:31

Vezi și

Aşa arată parcurile Capitalei în ochii lui Nicuşor Dan. Nu degeaba Bucureşti e Micul Paris. Până şi băncile sunt la fel. "Dacă mergeţi în Jardin du Luxembourg o să vedeţi că tot sunt nişte bănci sau scaune la fel de vechi", a declarat Nicuşor Dan, primarul Capitalei. Imaginea e cu totul alta în ochii bucureştenilor. În realitate, parcurile Capitalei arată din ce în ce mai rău. Copacii sunt uscaţi, iarba este înaltă de un metru, băncile sunt distruse sau lipsesc.

ALPAB spune că are nevoie de 3,5 milioane de lei doar pentru schimbul băncilor şi al coşurilor de gunoi

Iar flori au făcut doar buruienile. În Parcul Tineretului administrat de cei de la ALPAB iarba depăşeşte un metru înălţime. E greu să-ţi faci loc prin ea. Oamenii care vin des aici spun că iarba nu a mai fost cosită de anul trecut. Nicuşor Dan vede cu totul altceva. "Pe zona de tuns iarba stăm mult mai bine decât anul trecut. Lucrările de investiţii care trebuie făcute în parcuri ţin mai mult de alei, ţin de pergolele care sunt deteriorate", a declarat Nicuşor Dan, primarul Capitalei. Nu au aceeaşi opinie cei de la ALPAB care au doar 17 angajaţi pentru cele 12 parcuri ale Primăriei. Doar că abia fac faţă în parcul Cişmigiu. Pentru celelalte apelează la compania municipală.

"Noi am dat comenzi către Compania Municipală de Parcuri pentru cosit. Pentru o lună circa un milion şi jumătate de lei. Întreţinere şi salubrizare parcuri. Ne încadrăm în ceea ce avem. În fiecare an am avut sume restricţionate", a declarat Roxana Balcu, director ALPAB. Pe lângă jungla din parcuri, locurile de joacă sunt bombe cu ceas. Cele din Herăstrău au şi fost închise de ANPC. Acest loc de joacă este închis începând cu 31 martie, iar cei de la ALPAB transmit că nu îşi asumă răspunderea pentru eventuale accidente ce ar putea avea loc aici. Un anunţ pe care abia dacă îl vezi la intrarea în acest loc de joacă din Herăstrău. Cei de la ALPAB spun că în parcuri ar trebui înlocuite 1.000 de bănci şi 2.000 de coşuri de gunoi, pentru care ar fi nevoie de 3,5 milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Parcurile din Bucureşti au devenit adevărate jungle urbane, primarul Nicuşor Dan le compară cu un celebru parc din inima Parisului