Antena Meniu Search
x

Parfumul florilor de la Gradina Botanica din Iași se mută în online

An de an în luna aprilie zeci de mii de persoane se bucurau de un spectacol inedit de culoare la Gradina Botanica din Iași. Sute de soiuri de flori de toate culorile oferă și acum un spectacol deosebit însă anul acesta ieșenii nu le pot admira.

de Redactia Observator

la 27.04.2020, 17:30

Vezi și
  • Grădina este pustie în această perioadă.
  • Expoziția de lalele era atracţia principală.

Conducerea celei mai frumoase grădini botanice din Romania a găsit totuşi soluții. Zilnic timp de o săptămână vor publica pe rețelele de socializare filmulețe cu florile din sere și din grădini.

Ioan, paznic: Nu încăpeau stăteau la coadă la bilete și acum e gol, pustiu, nu e nimeni.

Ioan e paznic la Grădina Botanică din Iași de 20 de ani. În toți acești ani nu a văzut-o niciodată goală. Mai ales în luna aprilie când expoziția de lalele este atracţia principală.

Ioan, paznic: Păcat de ele. A muncit atata la ele, dar asta e situația. Le păzim doar pe ele și ne bucuram doar noi de frumusețea lor.

Acum, pe aleile grădinii îşi mai face apariţia din când în când câte o veveriță, iar din loc in loc câțiva angajați care au grijă ca florile și aranjamentele sa fie impecabile până la redeschidere.

Anul acesta erau pregătite pentru vizitatori și câteva surprize. Soiuri noi de lalele aduse din toate colturile lumii ar fi trebuit să bucure privirile ieşenilor.

Prof. Cătălin Tănase, Director Gradina Botanica Iași: Este cea mai bogată colecție care a fost prezentata vreodată în secția ornamentala a grădinii botanice. Anul acesta Avem 260 de tolaxoni, dintre aceștia 240 sunt soiuri internaționale.

Asta pentru că în fiecare zi începând de astăzi, timp de o săptămână, pe paginile de pe rețelele de socializare ale Grădinii Botanice din Iași vor fi postate clipuri cu poze cu toate lalelele.

Prof. Cătălin Tănase, Director Gradina Botanica Iași: Fara cei care ar fi putut să se bucure alaturi de noi de aceste minunate flori de lalele la fel de testi suntem și noi că nu s-a putut decât online sa poata fi vizionate filmulețele sau fotografiile însă și prin aceasta modalitate am dorit să fim aproape de prietenii grădinii botanice.

Tot printre soiurile noi de flori se numără și lalele Maria Brâncoveanu, primul soi creat în Olanda care poarta numele unei personalități din Romania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Parfumul florilor de la Gradina Botanica din Iași se mută în online