Antena Meniu Search
x

Părinţii bebeluşului mort în Spitatul de Pediatrie din Piteşti au protestat în faţa unităţii medicale aprinzând două lumânări. Două zile a trăit Denis

Părinţii care au cerut dreptate chiar de la ministrul Sănătăţii pentru moartea bebeluşului lor au protestat, astăzi, în faţa spitalului din Piteşti în care cel mic s-a stins. Au aprins două lumânări, câte zile a apucat să trăiască băiatul.

Vezi și

Părinţii care au cerut dreptate chiar de la ministrul Sănătăţii pentru moartea bebeluşului lor au protestat, astăzi, în faţa spitalului din Piteşti în care cel mic s-a stins. Au aprins două lumânări, câte zile a apucat să trăiască băiatul.

Ştefan şi Ionela au revenit astăzi la spital. Dar s-au oprit la poartă. Au aprins două lumânări, câte zile a trăit Denis. Este modul lor de a protesta faţă de condiţiile din Spitalul de Urgenţă din Piteşti.

-Vrem să tragem un semnal de alarmă pentru toţi copiii care sunt sus, la neonatologie, care au nevoie de îngrijire. Trebuie să le dea o şansă să trăiască şi ei, nu să stea în mizeria aia, în fumul lor de ţigară, în bacterii şi microbii pe care îi au ei.

Pe 5 martie, Denis s-a stins fulgerător, în urma unei septicemii. Ar fi luat o bacterie din spital. De atunci, Ionela şi Ştefan caută răspunsuri şi vinovaţi. 

Pe acelaşi subiect

-Dacă îi dădeau de seara, antibiotic, scăpa. Sau ne anunţau de seara, de la 10, că copilul e bolnav, nu a doua zi la 10. Îl duceam la Bucureşti. Iar ei au refuzat să îl ducă până atunci la Bucureşti, pe motiv că protocolul spitaluilui, spune că decât dacă e în stare gravă.

-Pur şi simplu nu a fost tratat. A fost lăsat la voia întâmplării. Probabil din inconştienţă, sau probabil din neştiinţa medicilor care lucrează pe acea secţie.

Sunt convinşi că Denis putea fi salvat. 

-Putea să îl urce, că era aproape de elicopter. Avea destulă aparatură în salvare, să îl reanimeze dânsul. E uşor să spui gata: îl declar decedat şi hai cu el la morgă, nu?

Ştefan şi Ionela i-au cerut dreptate şi Ministrului Sănătăţii, în timp ce oficialul anunţa, ca o ironie, investiţii în spitalul în care le-a murit copilul. 

Medicii legişti au ajuns la concluzia că bebeluşul a murit din cauza unui şoc toxico-septic. Lui Ştefan şi Ionelei li s-au alăturat şi alţi părinţi ai căror copii au luat infecţii după naştere.

Părinţii lui Denis au depus o plângere penală pentru ucidere din culpă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Părinţii bebeluşului mort în Spitatul de Pediatrie din Piteşti au protestat în faţa unităţii medicale aprinzând două lumânări. Două zile a trăit Denis